Rapport berättar hur svensk förpackningsindustri mår idag

PUBLICERAD: 9 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Rapporten ”Svensk Förpackningsindustri” ger en aktuell bild av var förpackningsindustrin är idag och vart den är på väg.|Författare till rapporten är oberoende konsulten Felix Helander. (Bild Helander Consulting)

Rapporten ”Svensk Förpackningsindustri” ger en unik bild av hur denna industrigren mår i dag och hur den utvecklats under åren 2015 – 2019.

Författare till rapporten är oberoende konsulten Felix Helander. (Bild Helander Consulting)

Rapporten, som är gjord av konsulten Felix Helander och hans företag Helander Consulting AB, analyserar den svenska förpackningsindustrin, som från norr till söder består av 600 företag och som är en mångfacetterad och långt ifrån enhetlig grupp, bestående av stora och små, internationella och lokala företag.

I rapporten ges en bild av hur det ser ut, totalt som en industrigren men också uppdelat i segment. Segmenteringen är gjord främst efter förpackningsmaterialen Kartong, Plast, Glas, Trä och Metall och till detta kommer segmenten Etiketter/Märkning samt Förpackningsmaskiner. Kartongsegmentet delas dessutom upp i producenter av råmaterial samt konverterare.

Rapporten består av 40 sidor med mer än 70 grafer och tabeller och ger en bild av hur industrin ser ut idag och hur den har presterat under de senaste fem åren, 2015 – 2019. I rapporten ges totalbilden samt en analys av de olika segmenten och nytt för i år är topplistor och en beskrivning av den geografiska spridningen.

Felix Helander har en bakgrund från förpacknings- och livsmedelsindustrierna och driver idag en egen konsultverksamhet som oberoende marknads- och strategikonsult. Verksamheten går i huvudsak ut på att leverera strategiska analyser och rapporter främst till livsmedels- och konsumentförpackningsindustrin.

För mer information om företaget och den aktuella rapporten – klicka HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax