Tyska robotspecialisten Kuka fortsätter expandera i Norden

PUBLICERAD: 9 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Jan Biller är ny tekniker hos Kuka Nordic AB.|Keld Bundgaard är också nyanställd tekniker hos Kuka Nordic AB.

Tyska robotutvecklaren och- tillverkaren Kukas nordiska dotterbolag Kuka Nordic AB är inne i en framgångsrik expansion och utökar nu sin satsning på den nordiska marknaden med två nya tekniker, som är placerade i Danmark.
Kuka Nordic skriver i ett pressmeddelande att de båda teknikerna Jan Biller och Keld Bundgaard har lång erfarenhet från robot- och automationsbranschen med bland annat robotprogrammering och service.

”Våra nya tekniker kommer inledningsvis att utbildas under ett antal veckor i Sverige för att få specialistkompetens, när det gäller våra robotar och it-system. Utbildningen varvas med praktik och avslutas med fyra veckors utbildning i Tyskland. Därefter blir de certifierade specialister för Kuka”, berättar Conny Olsson, chef för Customer Service på Kuka Nordic.

Att ha två tekniker på plats i Danmark stärker Kukas lokala organisation och öppnar för nya möjlighet till ytterligare expansion.

”Vi ser nu en stor potential att öka robotförsäljningen i Danmark. Genom att vara närvarande med tekniker på plats, kan vi bistå på ett helt annat sätt när det gäller systemintegration mot slutkund”, säger Conny Olsson.

”Kuka Nordic har under de senaste åren haft en mycket god utveckling i vårt geografiska område. Som en del i vår strategi ligger att återinvestera ökade intäkter i verksamheten och på så sätt, skapa grundförutsättningar för fortsatt tillväxt och för att kunna ge våra kunder och partners det stöd de behöver”, säger Jonas Glimdén, VD för Kuka Nordic AB, som omfattar verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum .

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx