TV:ns wellpappbox omvandlas till nyttiga föremål i hemmet!

PUBLICERAD: 28 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

TV:ns ytterförpackning i wellpapp kan omvandlas till olika nyttiga föremål i hemmet – till exempel ett praktiskt tidningsställ. (Bilder Samsung)

Elektronikföretaget Samsung Electronics meddelar att man inför miljövänliga wellpappförpackningar för hela sitt Lifestyle TV-sortiment. Wellpappboxarna, som TV-apparaterna levereras i, är specialdesignade och kan enkelt omvandlas till nyttiga föremål i hemmet, som till exempel tidningsställ, små soffbord, hyllor, ”kojor” för husdjur, mm.

Den nya ”eko-förpackningen”, tillverkad av miljövänlig wellpapp, kommer att användas till 2020 års upplagor av TV-modellerna Serif, Frame och Sero och den gör det lättare för kunder att såväl återvinna som att återanvända förpackningarna på kreativa sätt.

Samsung har tryckt olika mallar på wellpapplådorna, vilket gör att kunder lätt kan skära ner TV:ns ytterförpackning och sätta ihop den till olika nya användningsområden, som till exempel ett mindre soffbord, en liten koja för husdjur, ett praktiskt tidningsställ eller en liten hylla för prylar och fjärrkontrollen….

Genom att skanna en QR-kod på förpackningen får kunderna åtkomst till anvisningar hur man kan bygga olika föremål av wellpapplådan.

Som en del i lanseringen av den nya miljövänliga förpackningen har Samsung och brittiska livsstilsmagasinet Dezeen anordnat en global designtävling, som startade den 6 april. De två företagen kommer att belöna de mest unika och praktiska designerna och inkludera dessa i förpackningsmanualen.

”Konsumenter är mer benägna att handla från varumärken, som delar deras grundläggande värderingar och med våra miljövänliga förpackningar tror vi att vi kan ge våra kunder en ny och roligare upplevelse, där miljön ses som ett viktigt sätt att uttrycka sig på”, säger Magnus Nilsson, teknisk produktansvarig för TV på Samsung i Norden.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx