Tvättbar flergångspåse för frukt och grönsaker lanseras av Lidl

PUBLICERAD: 4 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Lidls flergångspåse för frukt och grönt är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester och kan tvärttas i maskin. (Bild Lidl Sverige)

I sin strategi för att minska plastanvändningen lanserar nu Lidl Sverige en återanvändningsbar påse för frukt och grönsaker. Flergångspåsen är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester och går att tvätta i maskin.

Den första maj trädde som bekant en ny plastskatt i kraft, vilket innebär en prishöjning på plastbärkassar och de tunna påsarna för frukt och grönt.  Som ett alternativ till de tunna påsarna lanserar Lidl nu en slitstark återanvändningsbar påse i polyester, som gör det enklare för de kunder, som vill göra hållbara val. Tanken med flergångspåsen är att den ska användas många gånger och därmed minska plastanvändningen.

Flergångspåsarna säljs i tvåpack. (Bild Lidl Sverige)

”Påsen är gjord för att innehålla frukt och grönt, men vem säger att du inte kan använda den som tvättpåse mellan veckohandlingarna, bara fantasin sätter gränser”, säger Miriam Thunborg, hållbarhetschef på Lidl Sverige.

Lidl skriver i ett pressmeddelande att efter fem användningar är påsen mer miljövänlig än en vanlig engångsplastpåse. Påsen finns tillgänglig i samtliga Lidl-butiker och säljs i förpackningar, som innehåller två påsar. Påsen väger åtta gram och vikten dras bort i kassan.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx