Tub till ”lyxtandkräm” blev utsedd till ”Årets Tub” 2015

PUBLICERAD: 14 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den här ormdekorerade tuben med fransk|mintdoftande “lyxtandkräm” blev ”Tube of the Year 2015” i aluminiumklassen.|En vingkorksförsedd tub med gel för ultraljusundersökningar vann klassen för laminerade tuber.
|En ögonkrämstub|försedd med speciell appliceringssvamp

Tubtillverkningsorganisationen etma (european tube manufacturers association) har vid sin årliga konferens utsett vinnare i tävlingen ”Tube of the Year 2015”. 
En kvalificerad jury, vald av etmas medlemsföretag korade vinnare i kategorierna ”Aluminiumtub”, ”Plasttub”, ”Laminattub” och ”Prototyper” .

”Tävlingen är en uttrycksfull demonstration av kreativitet, nyskapande och förmåga hos den europeiska tubindustrin och ger viktig stimulans för ytterligare utveckling och acceptans av tuben som förpackningsmaterial på marknaden,” säger etmas generalsekreterare Gregor Spengler.

Förutom miljövänliga tuber, som är tillverkade på ett hållbart sätt, kännetecknades 2015-års tävlingsbidrag av nya applikationssystem och förslutningar samt nya och annorlunda designnyheter.

Bästa aluminiumtub blev en förpackningslösning från tubtillverkaren Tubex, som utvecklat en annorlunda tub för den Parisbaserade parfym- och kosmetikaleverantören Buly 1803.
Den vinnande tuben innehåller tandkräm baserad på mint från Marocko och tubens inspirerande dekoration består av en mycket realistisk bild av en orm! Tuben är tryckt med sex färger, vilket ger en mycket hög kvalitet. Inskriptionen ”Buly 1803” är präglad i relief på tubens skuldra och dessutom har tuben försetts med en förslutning i form av en tung och kraftig, graverad,  metallskruvkork, som antyder lyx och exklusivitet.

I kategorin för laminerade tuber segrade en Polyfoil®-tub från schweiziska Hoffmann Neopac. Tuben är tillverkad för varumärket Safersonic och innehåller en engångsdos av ultraljudsgel. Den har en manipuleringssäker förslutning och en vingförsedd skruvkork, som gör den enkel att öppna.

I kategorin för plasttuber utsågs två vinnare av juryn: dels en tub med ögonkräm, tillverkad av franska Albéa, vilken är försedd med en integrerad appliceringsvamp, dels en tub från likaledes franska CTL Packaging, där hälften av plasten i tuben består av återvunnen polyeten. Tuben är producerad för franska kosmetikavarumärket Caudalie och har en specialutvecklad skruvkork i plast, som försetts med ett träliknande ytterhölje.

CTL Packaging vann också i kategorin för prototyper, där man imponerade på juryn med en serie tuber där man med hjälp av IML-teknik (In-Mould-Labelling) försett förpackningarna med holografiska effekter. CTL har utvecklat en teknik som gör att hologrammen kan appliceras runt hela tuben, vilket ger möjlighet att skapa tuber med fascinerande och unika grafiska designer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx