Trioworld köper tysk förpackningstillverkare

PUBLICERAD: 2 januari 2024
UPPDATERAD: 4 januari
Wentus blir svenskägt. Foto: Wentus

Trioworld Group har tecknat avtal om att förvärva det tyska företaget Wentus GmbH (Wentus), som tillverkar  livsmedels-, konsument- och hygienförpackningar, från Egeria Group.

Wentus GmbH, är specialister på högteknologiska så kallade skin packaging filmer och har en omfattande och innovativ produktportfölj. Med bas i Höxter, Tyskland har Wentus utvecklat och producerat hållbara och lättåtervinningsbara förpackningslösningar sedan 1965. Organisationen är platt och har cirka 230 anställda.

– Vi är mycket glada över att välkomna Wentus till Trioworld-koncernen. Förvärvet ger oss möjlighet att skapa en ännu starkare position på marknaden för avancerade livsmedels-, konsument- och hygienförpackningar, i Europa och i Nordamerika. Wentus har en väldokumenterad meritlista när det gäller att förse marknaden med premiumprodukter. Vi har stort förtroende för Wentus-organisationen kunnande och erfarenheter och ser fram emot att, med våra gemensamma styrkor fortsätta den framgångsrika resan tillsammans, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef för Trioworld Group.

– Vi är mycket nöjda över att ha hittat en partner i Trioworld som passar oss perfekt och vars produktportfölj perfekt kompletteras av Wentus. Vi ser fram emot att arbeta med ett professionellt och ambitiöst team som vi redan har haft möjlighet att lära känna intensivt under säljprocessen och vars ledningskultur passar oss väl, säger Christof Renz, VD för Wentus.

Förvärvet kräver myndighetsgodkännande och uppfyllande av sedvanliga villkor. Trioworld-koncernen kommer, efter att transaktionen är genomförd, att äga 100 procent av aktierna.

 

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}