Trioworld hållbarhetrankas med platinum för andra året i rad

PUBLICERAD: 30 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Trioworlds VD Andreas Malmberg gläds åt att företaget topprankats med Platinum-betyg från EcoVadis för andra året i rad. (Bild Trioworld. Bilden är ett montage)

Svenska plastföretaget Trioworld har tilldelats rankingbetyget EcoVadis Platinum för andra året i rad. EcoVadis Platinum är den högsta nivån av erkännande från EcoVadis, en ledande leverantör av hållbarhetsutvärderingar för företag

”Jag är hedrad över att vi för andra året i rad når Ecovadis Platinum, vilket är en bekräftelse på vårt stora engagemang för att integrera hållbarhet i vårt sätt att utveckla vår verksamhet och de kontinuerliga framsteg vi har gjort”, säger Andreas Malmberg, VD för Trioworld.

EcoVadis utvärderar årligen företag baserat på deras hållbarhetsarbete inom områdena arbetsrätt, mänskliga rättigheter, miljö, etik och hållbar upphandling. Företag utvärderas på dessa hållbarhetsområden och tilldelas en totalpoäng, vilket kan resultera i en medalj; brons, silver, guld eller platina. Endast en procent av de över 100.000 företag som utvärderats tilldelas Platinum-betyget.

”Denna utmärkelse är ett erkännande av det hårda arbete och engagemang hos våra anställda, som varje dag bidrar för att nå våra hållbarhetsmål. Vi ser fram emot att, tillsammans med våra kunder, fortsätta driva vår bransch mot en cirkulär ekonomi”, säger Andreas Malmberg.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx