Treforms sleevade förpackningar ett alternativ till IML-etiketter

PUBLICERAD: 9 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på vad Treform kan erbjuda när det gäller sleeveförsedda förpackningar.

Landskrona-baserade Treform Packaging AB kan nu som ett av få företag i Skandinavien erbjuda termoformade förpackningar med tryckta etiketter i form av heltäckande sleeves. Förpackningarna är ett alternativ till formsprutade plastförpackningar med IML-etiketter ((In-mould labelling).

Plastsleevsen appliceras på den termoformade förpackningen och kan levereras med tryck upp till åtta färger.

Treform skriver i ett pressmeddelande att genom att applicera tryckta sleeves på termoformade förpackningar ökar värdet och uniciteten för varumärkesägarna.

Materialet i de termoformade förpackningarna kan bestå av exempelvis polypropen (PP), A-PET eller specialmaterialet Scanfill.

”Unika termoformade förpackningar kan tas fram för sallader, kakor, såser, mejeriprodukter, mm, och de sleeveförsedda förpackningarna är mycket konkurrenskraftiga jämfört med formsprutade IML-förpackningar”, säger Treforms VD Thomas Olsson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx