Treform Packaging AB  växer med energisnål termoformare

PUBLICERAD: 15 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Treforms VD Thomas Olsson är mycket nöjd med den nya maskininvesteringen. (Bild: Treform)

Förpackningsföretaget Treform Packaging AB i Landskrona, investerar i en ny helelektrisk tillverkningsmaskin som förbrukar 30 procent mindre el än så kallade hydraulmaskiner.
Investeringskostnaden i en ny Kiefel Kmd 78 ligger på omkring fem miljoner kronor.

Treform Packaging, som grundades 1968, tillverkar termoformade plastförpackningar för livsmedel, industri och trädgård med inriktning på den nordiska marknaden. Produktionen av livsmedelsförpackningar sker i speciella hygienhallar konstruerade för renrumsmiljö.

”Vi ser en positiv trend hos Treform. Efterfrågan på våra förpackningar har ökat kraftigt. Inte minst har efterfrågan på förpackningar med det miljövänligare Scanfill-materialet varit avgörande för vår nyinvestering”, berättar Treforms VD Thomas Olsson.

Den nya maskinen är utrustad för att köra Scanfill-material och PP. Andra material, som fungerar bra i den nya maskinen, är A-PET och PS.

”Scanfills miljövänligare profil där materialet består av 50 procent mineraler och 50 procent oljebaserad råvara tilltalar våra kunder och har onekligen gett Treform en rejäl skjuts framåt. Med den nya maskinen ökar vi vår kapacitet med 50 procent vilket innebär en omsättningsökning kring 25 miljoner kronor”, avslöjar Thomas Olsson.

Oscar Hugoson, försäljningschef på Scanfill, är också mycket nöjd med Treforms investering.
”Det här ger självklart även oss på Scanfill en möjlighet att öka vår egen omsättning. Just nu ser vi en väldigt positiv trend för vårt material. Det känns som om vi går en mycket intressant framtid till mötes. Att vi växer med Treform är oerhört positivt”, menar Oscar Hugoson.

Scanfill är ett helägt dotterbolag till Polykemi i Ystad.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x