Tre nya pappersprodukter

PUBLICERAD: 17 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 arctic - low

Arctic Paper Grycksbo lanserar under familjenamnet AP-Tec tre nya bestrukna produkter avsedda för olika förpackningsändamål; AP-Tec Liner, AP-Tec Pack och AP-Tec Flex. Med utgångspunkt i den unika bestrykningstekniken vid Arctic Paper Grycksbo, vilken ger hög bulk och bra tryckbarhet, har Arctic Paper identifierat ett antal förpackningssegment och utvecklat produkter för dessa.

– Vi har under det senaste året genomfört ett omfattande utvecklingsprojekt som innefattat såväl marknadsstudier som teknisk produktutveckling vid bruket och hos förpackningstillverkare, säger Jaana Ahlroos, produktchef för Arctic Papers bestrukna sortiment. Vår unika bestrykningsteknologi, Mirroblade, ger både bra tryckresultat och bidrar till högre bulk. För oss är det därför logiskt att satsa på utvalda förpackningssegment där hög vithet och bra bildåtergivning liksom bra konverterbarhet krävs. De nya produkterna i AP-Tec familjen har egenskaper som ger fördelar såväl i förpackningsproduktionen som i butikshyllan för den färdiga produkten.

AP-Tec Liner är en högvit, bestruken helblekt liner speciellt lämplig för förtryckning och laminering på enkelwell eller solidkartong. AP-Tec Liner passar bra i förpackningar till varumärken som kräver avancerat tryck, hög vithet och finish, för att ge produkten rätt image.

AP-Tec Pack är en högvit, dubbelsidig, bestruken finkartong speciellt avsedd för mindre kapslar med höga krav på tryckkvalitet, processbarhet och kostnadseffektivitet. Den tredje produkten i sortimentet är AP-Tec Flex, ett högvitt, bestruket förpackningspapper som lämpar sig väl för extrudering och laminering av papper till s.k. flexible packaging.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax