Toppchef på BillerudKorsnäs får nytt jobb inom hållbarhet

PUBLICERAD: 20 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs hållbarhetsdirektör Malin Ljung Eiborn lämnar bolaget och blir ny hållbarhetschef inom byrånätverket Weber Shandwick. (Bild BillerudKorsnäs)

Efter drygt tre år som chef för bland annat hållbarhetsarbetet vid BillerudKorsnäs lämnar nu Malin Ljung Eiborn förpackningskoncernen för ett nytt jobb som hållbarhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) inom byrånätverket Weber Shandwick.

Malin Ljung Eiborn, som börjar sitt nya jobb i juni, ska ha sin bas på Stockholmsbaserade kommunikationsbyrån Prime, som ägs av Weber Shandwick.

”Malin Ljung Eiborn rankas som en av de mäktigaste inom hållbarhet i Sverige, men hon har gjort avtryck även internationellt. Hon har arbetat framgångsrikt med att minska klimatpåverkan, ersätta fossila engångsmaterial med förnybara alternativ och samtidigt skapat dialog i en bransch, som är satt under hård granskning. Det är en unik kompetens, som våra kunder efterfrågar”, kommenterar Therese Bohlin, VD på Prime Weber Shandwick.

För Malin Ljung Eiborn blir det lite grann som att återvända ”hem”, eftersom hon arbetade på Prime i sex år, mellan 2012 och 2018. Dessförinnan hade hon anställningar bland annat på UD och som rådgivare och koordinator vid den svenska EU-delegationen i Bryssel samt som juridisk rådgivare vid SWEDAC, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll.

”Nu är det officiellt! Från och med juni kommer jag att leda hållbarhetsarbetet på WeberShandwick EMEA! Riktigt glad att få utveckla verksamheten och kunna driva verklig förändring”, skriver Malin Ljung Eiborn på LinkedIn.

I skrivande stund har BillerudKorsnäs inte lämnat någon kommentar till Malin Ljung Eiborns avgång.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax