Toppchef på BillerudKorsnäs får nytt jobb inom hållbarhet

PUBLICERAD: 20 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs hållbarhetsdirektör Malin Ljung Eiborn lämnar bolaget och blir ny hållbarhetschef inom byrånätverket Weber Shandwick. (Bild BillerudKorsnäs)

Efter drygt tre år som chef för bland annat hållbarhetsarbetet vid BillerudKorsnäs lämnar nu Malin Ljung Eiborn förpackningskoncernen för ett nytt jobb som hållbarhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) inom byrånätverket Weber Shandwick.

Malin Ljung Eiborn, som börjar sitt nya jobb i juni, ska ha sin bas på Stockholmsbaserade kommunikationsbyrån Prime, som ägs av Weber Shandwick.

”Malin Ljung Eiborn rankas som en av de mäktigaste inom hållbarhet i Sverige, men hon har gjort avtryck även internationellt. Hon har arbetat framgångsrikt med att minska klimatpåverkan, ersätta fossila engångsmaterial med förnybara alternativ och samtidigt skapat dialog i en bransch, som är satt under hård granskning. Det är en unik kompetens, som våra kunder efterfrågar”, kommenterar Therese Bohlin, VD på Prime Weber Shandwick.

För Malin Ljung Eiborn blir det lite grann som att återvända ”hem”, eftersom hon arbetade på Prime i sex år, mellan 2012 och 2018. Dessförinnan hade hon anställningar bland annat på UD och som rådgivare och koordinator vid den svenska EU-delegationen i Bryssel samt som juridisk rådgivare vid SWEDAC, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll.

”Nu är det officiellt! Från och med juni kommer jag att leda hållbarhetsarbetet på WeberShandwick EMEA! Riktigt glad att få utveckla verksamheten och kunna driva verklig förändring”, skriver Malin Ljung Eiborn på LinkedIn.

I skrivande stund har BillerudKorsnäs inte lämnat någon kommentar till Malin Ljung Eiborns avgång.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x