Tetra Pak inviger nytt tekniskt utbildningscentrum i Thailand

PUBLICERAD: 20 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Bild inifrån Tetra Paks nya tekniska utbildningscentrum i Thailand

Tetra Pak har invigt ett nybyggt tekniskt utbildningscentrum i staden Rayong i Thailand. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Centrat, som ligger i industriområdet Eastern Seaboard Industrial Estate i Rayong, ska stödja den ökande efterfrågan från producenter i hela Asien på teknisk utbildning inom förpackningslinjer för livsmedel och drycker.


Det nya utbildningscentrat består av en 3.000 kvadratmeter stor state-of-the-art-anläggning, som kostat drygt 5 miljoner euro (ca 47 miljoner kronor) att uppföra. I anläggningen finns bland annat tre hela förpackningslinjer – Tetra Pak A3/Speed, Tetra Pak A3/CompactFlex och Tetra Pak A3/Flex – samt avancerade laboratorier för mikrobiologiska och förpackningsrelaterade utvärderingar.

Tetra Pak skriver att för att garantera bästa utbildning och effektivitet kommer maximalt 10 personer att utbildas åt gången. Utbildningen kommer att handhas av instruktörerna, som utgörs av specialister från Tetra Paks olika anläggningar i Asien samt support från företagets globala utbildningsorganisation, som är baserad i Lund.

”Tetra Pak har varit verksamt i Thailand i nästan 40 år. Landet är i dag en av de största marknaderna i regionen och vi har en stark tilltro till landets tillväxtpotential. Genom att investera i denna utbildningsanläggning visar vi vårt starka engagemang att stödja våra kunder, så de kan möta konsumenternas ökande efterfrågan”, sade Michael Zacka, chef för Tetra Pak Asia, i samband med invigningen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x