Tetra Pak blir först med digitalt ´full colour´-tryck

PUBLICERAD: 16 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder att utforska nya vägar med denna smarta”, säger Charles Brand.
|Vid bolagets anläggning i Denton, Texas, installerar Tetra Pak den första tryckpressen som erbjuder digitalt så kallat ”full colour” tryck.

Tillsammans med globala digitaltryckspecialisten Koenig & Bauer blir Tetra Pak först med att erbjuda digitalt ”full colour”-tryck till användare av kartongbaserade dryckesförpackningar.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att den digitala trycktekniken kommer att förenkla komplexiteten i designhantering, minska tiden från design till utskrift och öppna nya möjligheter till flexibilitet i orderplacering och produktanpassning. 

”Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder att utforska nya vägar med denna smarta lösning som stöder deras behov av produktanpassning, mindre batcher, ökad spårbarhet och förmågan att interagera med konsumenten”, säger Charles Brand, VD för produktledning och kommersiella verksamheter hos Tetra Pak .

Den första Tetra Pak-enhet, som utrustas med den digitala fullfärgstekniken blir företagets konverteringsanläggning i Denton, Texas, där Koenig & Bauer för närvarande håller på att bygga upp en fullbredds digital tryckpress. I början av år 2020 förväntas de första digitaltryckta vätskekartongförpackningarna komma ut för test hos nordamerikanska kunder.

”Vi är mycket glada över att Tetra Pak har bestämt för vår digitala tryckpress och jag är säker på att vi tillsammans kommer att förändra marknaden till förmån för Tetra Paks kunder”, säger Christoph Müller, styrelseledamot i Koenig & Bauer.

——————————————————–
”Full colour”-tryck kallas även ”CMYK”-tryck och innebär att vid den digitala tryckprocessen blandas de fyra CMYK-färgerna (cyan, magenta, yellow och black) i olika procentsatser och kan då bilda en mängd olika färger.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x