Teknik med ”mjukvakuum” ger skonsammare inpackning av ost

PUBLICERAD: 16 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sealed Airs nya förpackningsteknik för hårdost använder skonsam ”mjukvakuum”. (Bild Sealed Air)|Sealed Airs innovativa ”mjukvacuum”-förpackare Cryovac SVS45. (Bild Sealed Air)

Sealed Air har utvecklat en ny förpackningsteknik för hårdost, som innebär att man använder skonsam ”mjukvakuum” vid förslutningen.

”Mjukvakuum”-tekniken innebär i princip att den flexibla plastförpackningen försiktigt och fullständigt töms på luft, men utan att undertrycket (vakuumet) blir så stort att det negativt påverkar själva osten i förpackningen.

Sealed Airs innovativa ”mjukvakuum”-förpackare Cryovac SVS45. (Bild Sealed Air)

Enligt Sealed Air innebär tekniken att man uppnår fördelarna med vakuumförpackning med krympfilm samtidigt som man bevarar osten kvalitet, textur och smak.

Tekniken, som fått beteckningen Cryovac SVS45, är lätt att installera i en befintlig ostförpackningslinje och ger en helautomatisk och operatörsfri förpackningsprocess.

Sealed Air skriver att tekniken ger ekonomiska fördelar i form av låga underhållskostnader, energibesparingar, etc. Osten kan även packas direkt från saltlake.

Cryovac SVS45 kan användas till ostblock i allt från konsumentstorlekar (ca 500 gram) till stora industriformat (ca 25 kilo). Systemet kan hantera ostförpackningar med en linjär hastighet av 5 till 12 meter per minut, vilket innebär en produkthastighet av 10 till 40 produkter per minut, beroende på ostens vikt och ostblockets form.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy