Techprint AB:s maskinportfölj uppgraderas med TrojanLabel 

PUBLICERAD: 27 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med Trojan3 kan man printa direkt på flera olika material och även direkt på färdigstansade förpackningar.

Techprint i Helsingborg har varit framgångsrika de senaste åren på marknaden för digitala fyrfärgsetikettskrivare. Nu uppgraderas portföljen med den danska producenten TrojanLabels produkter, Trojan2 och Trojan3
Avtalet gäller för den svenska, norska och finska marknaden, där Techprint redan marknadsför och säljer produkter inom detta segment.

”Det blir oerhört spännande att få arbeta med TrojanLabels unika produkter och att fortsätta vårt framgångsrika arbete med att hjälpa företag att producera etiketter och förpackningar just in time, i små serier till rätt pris och kvalitet”, säger Anders Svensson, VD på Techprint.

Trojan2 är en ”mini digital label press”, som är ett perfekt insteg för tryckerier till den digitala världen, men även större varumärkesägaren/producenter är målgrupp för denna maskin. 

Trojan3 är ett ” overprinting system” med ett brett användningsområde, då den printar direkt på många olika material som kartong, papper och trä. Kör igenom färdigstansade förpackningar, vik ihop och det är klart för leverans av kundunika förpackningar med variabelt fyrfärgstryck.

Båda maskinerna, som lämpar sig för såväl livsmedelsförpackningar som övriga konsumentförpackningar, finns i Techprints  showroom i Helsingborg och de kommer att köra livedemo på Empack 4-5 oktober i Kista. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}