Techprint AB:s maskinportfölj uppgraderas med TrojanLabel 

PUBLICERAD: 27 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med Trojan3 kan man printa direkt på flera olika material och även direkt på färdigstansade förpackningar.

Techprint i Helsingborg har varit framgångsrika de senaste åren på marknaden för digitala fyrfärgsetikettskrivare. Nu uppgraderas portföljen med den danska producenten TrojanLabels produkter, Trojan2 och Trojan3
Avtalet gäller för den svenska, norska och finska marknaden, där Techprint redan marknadsför och säljer produkter inom detta segment.

”Det blir oerhört spännande att få arbeta med TrojanLabels unika produkter och att fortsätta vårt framgångsrika arbete med att hjälpa företag att producera etiketter och förpackningar just in time, i små serier till rätt pris och kvalitet”, säger Anders Svensson, VD på Techprint.

Trojan2 är en ”mini digital label press”, som är ett perfekt insteg för tryckerier till den digitala världen, men även större varumärkesägaren/producenter är målgrupp för denna maskin. 

Trojan3 är ett ” overprinting system” med ett brett användningsområde, då den printar direkt på många olika material som kartong, papper och trä. Kör igenom färdigstansade förpackningar, vik ihop och det är klart för leverans av kundunika förpackningar med variabelt fyrfärgstryck.

Båda maskinerna, som lämpar sig för såväl livsmedelsförpackningar som övriga konsumentförpackningar, finns i Techprints  showroom i Helsingborg och de kommer att köra livedemo på Empack 4-5 oktober i Kista. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex