Svenska Ecolean stärker sin närvaro på tyska marknaden

PUBLICERAD: 16 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Ecolean har varit aktiva på den tyska marknaden i flera år – nu har man också etablerat sitt första försäljningskontor i landet. (Bild Ecolean)|Martin Christ är nyutnämnd regional försäljningsdirektör i Tyskland. (Bild Ecolean)

Svenska flexibla förpackningstillverkaren Ecolean, med huvudsäte i Helsingborg, stärker nu sin närvaro på den tyska marknaden genom att öppna sitt första försäljningskontor i landet.

Det tyska kontoret är beläget i Darmstadt och är Ecoleans 15:e försäljningskontor runt om i världen. Ecolean skriver i ett pressmeddelande att man på kort tid mer än fördubblat antalet säljkontor på global basis från sju till 15 stycken.

Martin Christ är nyutnämnd regional försäljningsdirektör i Tyskland. (Bild Ecolean)

Även om man först nu etablerat ett säljkontor i landet, så har Ecolean varit närvarande och aktiva på den tyska marknaden i flera år. Företagets lätta och flexibla förpackningslösningar för flytande livsmedel utgör ett alternativ till traditionella förpackningsformat och Ecolean ser en stor potential i den tyska marknaden, som anses vara en av världens största marknader för aseptiska förpackningar.

Nyutnämnd regional försäljningsdirektör och chef för det nya säljkontoret i Darmstadt är Martin Christ, som därmed blir Ecoleans första lokala representant i Tyskland.

”Ecolean har mycket att erbjuda livsmedelsindustrin i Tyskland. Företagets unika förpackningslösning med högeffektiva fyllningslinjer och hög livsmedelssäkerhet passar perfekt in i den utveckling, som vi ser framöver i Tyskland. Konsumenterna kräver redan nya och mer hållbara lösningar”, säger Martin Christ.

—————————————————
Ecoleans förpackningar är 50-60 procent lättare än andra typer av förpackningar för flytande livsmedel, vilket ger fördelaktiga minskningar av miljöpåverkan under hela förpackningens livscykel. Ecoleans förpackningar finns i olika storlekar, från 200 ml till 1.500 ml för produkter som kräver kyltransport och -förvaring och från 125 ml till 1.000 ml för icke-kylda produkter.
Tidigare i år registrerade Ecolean sig på Science Based Targets-initiativet och anpassar sina klimatåtgärder till det mest ambitiösa målet i Parisavtalet, för att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader Celsius år 2030.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x