Svenska Ecolean lanseras på brasilianska mejerimarknaden

PUBLICERAD: 17 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Två smoothieprodukter från brasilianska mejeriföretaget Betânia Lácteos lanseras nu i lättviktsförpackningar från svenska Ecolean. (Bild Ecolean)

Svenska förpackningstillverkaren Ecolean, med huvudsäte i Helsingborg, har nu expanderat även till den brasilianska mejerimarknaden. Tillsammans med inhemska mejeriföretaget Betânia Lácteos har Ecolean lanserat sin lättviktsförpackning Ecolean® Air för två av mejeriets smoothieprodukter.

Betânia Lácteos är den största mejeriproducenten i nordöstra Brasilien och de aktuella smoothie-produkterna lanseras under varumärket Bat Gut, som redan på 1990-talet var något av en pionjär inom användande av flexibla förpackningar och som nu förnyar sin image genom att använda Ecoleans flexibla förpackningskoncept.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda vår förpackningslösningar till flytande produkter inom den brasilianska livsmedelsindustrin. Våra lättviktsförpackningar används på alltfler marknader runt om i världen och lanseringen av produkter från Betânia Lácteos markerar vårt inträde på den expansiva brasilianska marknaden” säger Andreas Jeppson, regionchef Americas hos Ecolean.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx