Svenska e-sportare donerar pantpengar till Musikhjälpen

PUBLICERAD: 13 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

I Pantameras kampanj har svenska e-sportare tillsammans med musikjätten Spotify donerat över en halv miljon kronor till Musikhjälpen.

”Pantamera med e-sporten” är en insamlingskampanj till förmån för Musikhjälpen, där landets främsta aktörer inom e-sport och musik donerar sina pantpengar.

Kampanjen startade den 14 september och sedan dess har Sveriges största streamers samlat in pengar från sina följare. Stora e-sportsaktörer som Dreamhack och Inferno Online har donerat sin pant och insamlingens största bidrag kommer från musikjätten Spotify, som skänkt all pant från hela sin årsförbrukning av dryck på burk och flaska.

Resultatet av insamlingskampanjen blev ett bidrag på 501.347 kronor, som härom dagen lämnades över till Musikhjälpen. Summan, som till exempel skulle kunna bekosta fem undervisningscenter för barn med funktionsnedsättningar, är just nu Sveriges största insamling till förmån för Musikhjälpen.

”Det här har varit ett så himla roligt och tacksamt projekt! Några av våra största aktörer inom e-sport och musik har tillsammans med gamers över hela landet pantat ihop en halv miljon kronor, som man nu skänkt till Musikhjälpen. Det är så många som vinner på det här initiativet – tillsammans gör vi skillnad både för människor och för miljön”, säger Lovisa Lannerstedt, kommunikatör på Pantamera.

Pantamera har arbetat med e-sport på olika sätt sedan 2011 och dragit igång flera kampanjer till förmån för Musikhjälpen. Årets insamling är initiativets största och många människor har varit med och engagerat sig.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x