Svenska AFRY växer vidare med nya förpackningskonsulter

PUBLICERAD: 20 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ingenjörs- och designföretaget AFRY växer på förpackningsområdet och utökar nu med två nya konsulter inom affärsområdet Packaging Development. (Bild AFRY)|Magnus Christensen.|Niclas Björkholtz.|Emmie Olausson.

Ingenjörs- och designföretaget AFRY:s affärsområde Packaging Development växer vidare och har nyligen anställt två nya konsulter.

De två nya konsulterna heter Emmie Olausson och Magnus Christensen och de är placerade på AFRY:s kontor i Malmö.

Emmie Olausson.

Emmie Olausson tog examen 2014 vid Lunds Tekniska Högskola som civilingenjör inom bioteknik och har därefter arbetat på förpackningstillverkaren AR Packaging Systems i Lund. Hennes senaste position som Quality Manager har inneburit fokus på kvalitet, miljö och livsmedelssäkerhetsfrågor. Hennes erfarenheter av hela förpackningskedjan i stort och specifikt inom kvalitet kommer att vara väl till pass i hennes nya roll som Packaging Consultant på AFRY.

Magnus Christensen.

Magnus Christensen började sin karriär på IKEA 1998 som förpackningsutvecklare och han arbetade på olika avdelningar inom IKEA i 16 år. Under sin IKEA-karriär var han under några år även ansvarig inom förpackningsområdet i Sydostasien och han avslutade med fyra år på IKEA Food. Efter IKEA har Magnus Christensen haft eget företag och därefter arbetat på Husqvarna/Gardena, där han bland annat utvecklade förpackningar. Närmast kommer han från Bergendahl Food, där han har utvecklat deras EMV-förpackningar för bland annat City Gross.

Niclas Björkholtz.

”Vi har fullt upp just nu med många uppdrag och förfrågningar från varumärkesägare, som behöver hjälp med sina utmaningar gällande hållbara förpackningar. Dessa nyrekryteringar ökar våra möjligheter att hjälpa kunderna och fortsätta vår starka tillväxt. Magnus och Emmie är varmt välkomna till vårt gäng”, säger Niclas Björkholtz, som är chef för Packaging Development inom AFRY.

——————————————————————

Svenska AFRY är en stor aktör med internationell verksamhet och runt 17.000 medarbetare. Företaget var tidigare känt under namnet ÅF (Ångpanneföreningen) och namnet AFRY tillkom sedan man 2019 köpt upp och fusionerat sin verksamhet med det finska företaget Pöyry. AFRY har sitt huvudkontor i Solna. (Källa Wikipedia, m. fl.)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a