Svensk premiär för kokning och packning av rotfrukter

PUBLICERAD: 13 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Nu öppnar SydGrönt Sveriges första anläggning för kokning, lagring och packning av rotfrukter i Foodhills lokaler i Bjuv. |”Att kunna köpa färdigkokta och förpackade svenska rödbetor är något som efterfrågas av allt fler”, säger Sara Berger, VD på SydGrönt.
|”SydGrönts verksamhet passar väl in i vår hållbarhetsfilosofi”, säger Bengt Persson, Foodhills. (Bild Lars Höök)
|SydGrönts rotfruktskokeri etableras i Findus gamla lokaler i Bjuv, som övertagits av livsmedelsföretaget Foodhills. (Bild Findus)

I Foodhills anläggning i Findus gamla lokaler i skånska Bjuv öppnar företaget SydGrönt Sveriges första anläggning för kokning, förpackning och lagring av rotfrukter. Verksamheten förlänger säsongen för svenskodlade grönsaker.

SydGrönts satsning hos Foodhills omfattar ett rotfruktskokeri, en förpackningsdel och ett klimatstyrt lager för långtidslagring. I det klimatstyrda lagret kan luftfuktighet och kyla kan optimeras för olika grönsaker, vilket gör att en betydande del av importen kan ersättas med svenskodlade grönsaker.

Det nya kokeriet för rödbetor och andra rotfrukter är det första i Sverige.

”Vi blir allt bekvämare och får allt mindre tid. Att kunna köpa färdigkokta svenska rödbetor är något som efterfrågas av allt fler. Det är också en miljövinst att koka rödbetor och andra rotfrukter på hemmaplan”, säger Sara Berger, VD på SydGrönt.

”Foodhills vision är att bli ett ledande centrum i Europa för cirkulär matproduktion. SydGrönts verksamhet passar väl in i vår hållbarhetsfilosofi. Genom samarbetet kan vi mer effektivt utnyttja resurser, kompetens och tankar kring innovationer”, säger Bengt Persson, VD och arbetande styrelseordförande i Foodhills.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x