Svensk kartong vinnare i årets ”Carton of the Year”

PUBLICERAD: 24 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Utmärkelsen ”Årets kartongförpackning” gick till förpackningen Geometrie Cividât – en ytterförpackning den en klotformad ginflaska från italienska Domenis 1898.
|Glada vinnare av ”Carton of the Year”: Alessandro Mariotto och Alberto Luca från Lucaprint samt Joel Dubois från BillerudKorsnäs.
|Den vinnande kartongförpackningen i kategorin ”Save the Planet”. Kartongen kommer från Iggesund Paperboard.
|Den här läkemedelsförpackningen i kartong från Metsäboard tog hem segern i  nya kategorin Public Award.
|Maarten Florizoone från Metsäboard gladdes åt förstapriset i kategorin Public Award tillsammans med Elif Cinay och Aylin Topal från turkiska Lithosan.

Kartong från svenska BillerudKorsnäs och Iggesund Paperboard fanns bland segrarna, när årets upplaga av European Carton Excellence Awards (fd. Pro Carton ECMA Awards) nyligen avgjordes. 
Det mest prestigefyllda priset – Carton of the Year – gick till förpackningen Geometrie Cividât, tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs. Förpackningen är konverterad av Lucaprint och är en ytterförpackning till en klotformad ginflaska från italienska destilleriet Domenis 1898.

I kategorin ”Save the Planet” gick förstapriset till en förpackning med allergimedicin från HAL Allergy Group. Förpackningen är tillverkad i kartong från Iggesund Paperboard och den är konverterad av Intergrafipak.

Dessutom gick ett förstapris till en förpackning tillverkad i kartong från nordiska Metsäboard. Det var i den nya kategorin ”Public Award”, där allmänheten fått rösta, som segern gick till förpackningen Ventofor-Combi Pack, tillverkad i Metsäboard-kartong för turkiska  läkemedelsföretaget Lithosan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax