Svensk kartong vinnare i årets ”Carton of the Year”

PUBLICERAD: 24 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Utmärkelsen ”Årets kartongförpackning” gick till förpackningen Geometrie Cividât – en ytterförpackning den en klotformad ginflaska från italienska Domenis 1898.
|Glada vinnare av ”Carton of the Year”: Alessandro Mariotto och Alberto Luca från Lucaprint samt Joel Dubois från BillerudKorsnäs.
|Den vinnande kartongförpackningen i kategorin ”Save the Planet”. Kartongen kommer från Iggesund Paperboard.
|Den här läkemedelsförpackningen i kartong från Metsäboard tog hem segern i  nya kategorin Public Award.
|Maarten Florizoone från Metsäboard gladdes åt förstapriset i kategorin Public Award tillsammans med Elif Cinay och Aylin Topal från turkiska Lithosan.

Kartong från svenska BillerudKorsnäs och Iggesund Paperboard fanns bland segrarna, när årets upplaga av European Carton Excellence Awards (fd. Pro Carton ECMA Awards) nyligen avgjordes. 
Det mest prestigefyllda priset – Carton of the Year – gick till förpackningen Geometrie Cividât, tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs. Förpackningen är konverterad av Lucaprint och är en ytterförpackning till en klotformad ginflaska från italienska destilleriet Domenis 1898.

I kategorin ”Save the Planet” gick förstapriset till en förpackning med allergimedicin från HAL Allergy Group. Förpackningen är tillverkad i kartong från Iggesund Paperboard och den är konverterad av Intergrafipak.

Dessutom gick ett förstapris till en förpackning tillverkad i kartong från nordiska Metsäboard. Det var i den nya kategorin ”Public Award”, där allmänheten fått rösta, som segern gick till förpackningen Ventofor-Combi Pack, tillverkad i Metsäboard-kartong för turkiska  läkemedelsföretaget Lithosan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x