Stretch först i Norden med ett mobilt testlabb för sträckfilm

PUBLICERAD: 3 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med det mobila testlabbet kan Stretch nu erbjuda kunder i Norden säkra sträckfilmstestningar på plats. (Bild Stretch)

Sträckfilmsspecialisten Stretch M/T Svenska AB i Järfälla blir först i Norden som kan utföra sträckfilmstester på plats ute hos kunderna.

”Vi har varit ledande i sträckfilmstester genom flera år. Nu var det dags att ta nästa steg i utvecklingen med de krav som ställs på våra kunder som emballerar sina produkter med sträckfilm”, säger Stretchs VD Jens Hellström.

Stretch skriver i ett pressmeddelande att med Stretchs och italienska sträckfilmsbolaget Manupackagings mobila testlabb ”Mobile test engineering lab” kan man nu utföra tester av kvaliteten på kundens maskinutrustningar för sträckfilmning, vilket ger tillförlitligare resultat än tester på ett stationärt testlabb med annan maskinutrustning.

”På ett fast testlabb kan det stå en ny sträckfilmsmaskin, som ger fantastiska resultat med kundens pallar. Men skall de sedan överföra inställningarna till kundens äldre maskiner, så blir det varken enkelt eller helt rättvist. Det blir som att ställa en Formel 1-bil mot en Volvo Amazon och förvänta sig samma resultat”, säger Jens Hellström.

Stretch skriver att logistik- och transportvärlden har förändrats avsevärt under de senaste åren, vilket resulterat i ett behov av att införa nya regler. Laster och gods kan utsättas för olika faktorer och påfrestningar under distributionscykeln, som kan leda till stora skador både på gods och hanterare.

Med avsikt att förbättra transportsäkerheten har EUMOS (European Safe Logistics Association) skapat EUMOS 40509-metoden, vars syfte är att garantera lastens säkerhet och styvhet. Det testet kan Stretch nu utföra med den mobila testmaskinen.

”Lastsäkerhet har blivit en prioritet för hela branschen. Säkerställer vi att kundens sträckfilmningar är stabila, bidrar det till reducerade reklamationer och gör det även säkrare för transportörerna och deras anställda. Våra tester har normalt en plastreducering mellan 20 och 60 procent, vilket gör att kunden sparar pengar samtidigt som de reducerar sina koldioxidutsläpp – vilket är nog så viktigt idag”, avslutar Jens Hellström.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Panten på dryckesförpackningar höjs 2025

Under andra halvan av år 2025 höjs pantbeloppet på dryckesförpackningar av PET och aluminiun meddelar Returpack. Det blir en rejäl höjning, från en till två kronor på aluminiumburk och liten PET-flaska, och från två till tre kronor på stora PET-flaskor. Målet med panthöjningen är att stimulera till att panta ännu mera.
Vid frågor om bilden, mejla: erika.weiland@apeloga.se

Nu kan tjockare material köras i Ricoh Pro C9500

Ricoh utökar möjligheterna i sin digitalpress Pro C9500. Maskinen har en ny tjänst som gör det möjligt att skriva ut tjockare material än tidigare som till exempel olika förpackningar.
Rihcox

Rikard Ahlin slutar som vd på Ettiketto AB

Rikard Ahlin slutar som vd för Ettiketto AB och efterträds av Johanna Herstedt. Rikard fortsätter som vd för Ettiketto Group.
ettikettox

Bisfenoler i kontakt med livsmedel förbjuds

Nu blir det förbjudet att använda bisfenol A och andra bisfenoler som klassificeras som farliga i material som kommer i kontakt med livsmedel. EU-kommissionens beslut är en konsekvens av att Efsa har skärpt sin bedömning av hur mycket bisfenol A man kan få i sig utan risk för hälsan.
Konservburkar