Sträckfilm för nybörjare

PUBLICERAD: 5 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari


Sträckfilmning är den vanligaste emballeringsmetoden och samtidigt också den billigaste. Men billigt kan vara relativt och industrier med höga förpackningsvolymer lägger mycket pengar på sträckfilm. Utöver trygg och säker emballering kan du spara mycket pengar på att optimera din sträckfilm. Vi kan hjälpa dig med det!

Så här säkras de lägsta kostnaderna

Sträckfilmning är närmast en egen vetenskap där valet av film och tjocklek, antal lindningar och försträckningen har stor betydelse för resultat och driftsekonomi. Pall-Pack har valt svenska Trioplast som sträckfilmsleverantör eftersom deras sträckfilmer är ledande på marknaden och produktutvecklas fortlöpande hela tiden.

Vid nyinstallationer av sträckfilmsmaskiner arbetar tekniker från Pall-Pack och Trioplast tillsammans ute hos kunden. Med kundens pallar utförs nödvändiga tester och justeringar i rätt produktionsmiljö för att säkerställa att kunden får optimal emballering och maximalt utbyte av sina investeringar. Dessutom har kunden en leverantör att förhålla sig till när något behöver justeras eller om ett fel uppstår. Det är också bra driftsekonomi, vilket många kunder redan erfarit, till exempel Nortura Hærland, Aaas bryggeri och Punch Brothers, m fl.

Optimerad sträckfilm hos Nortura
Sedan två år har Nortura Hærland haft ett helautomatiserat plocklager i sin produktionsavdelning där de producerar kyckling- och kalkonprodukter. I anläggning finns en Pall-Pack 8000 sträckfilmsmaskin. Vid installationen optimerades maskinen för användning av film från Pall-Pack. Pål Ulfsby, avdelningsledare, är mycket nöjd med det.

– Försträckningen optimerades utifrån vår produktion, bland annat kunde vi gå ner lite grand i filmtjocklek. Det leder till besparingar över tid. Jämfört med tidigare, då manuellt arbete var inblandat i emballeringen, är internlogistiken mycket lönsammare nu. Valet av Pall-Pack hängde samman med rekommendationer från Swisslog som levererade själva plocklösningen. Det har visat sig vara ett mycket bra val. Vi tycker att Pall-Pack har bra lösningar och medarbetare med rätt inställning till service, säger Pål Ulfsby.


”Försträckningen optimerades utifrån vår produktion, bland annat kunde vi gå ner lite grand i filmtjocklek vilket har reducerat kostnaderna för sträckfilm”.​

Allt ansvar på ett ställe för det äldsta bryggeriet
Aass Bryggeri i Drammen installerade en Pall-Pack 8000 sträckfilmsmaskin 2014. Maskinen hanterar årligen cirka 40 000 pallar med burköl. Lager- och logistikchef Roger Nilsen understryker vikten av att hitta rätt balanspunkt mellan filmtjocklek, försträckning och rätt antal pall-lindningar.

– Det fick vi hjälp med under installationen och vi gjorde ytterligare några finjusteringar senare. Många leverantörer pratar om kostnaden per kilo film men självklart är det kostnaden per pall som är viktigast. Vi har upplevt att Pall-Pack 8000 är en oerhört driftsäker lösning och vi har valt Trioplast Etex sträckfilm. När vi har samma leverantör av både maskin och sträckfilm råder det inga tvivel om vem som har ansvaret om det uppstår ett problem, säger Roger Nilsen.

”När vi har samma leverantör av både maskin och sträckfilm råder det inga tvivel om vem som har ansvaret om det uppstår ett problem”.

Läs vidare

Nyckeln till hållbar lönsamhet sitter i detaljerna

Rakelstål är en liten, men central del av tryckprocessen och spelar en viktig roll i de ökande kraven på produktivitet och hållbarhet säger PrimeBlade.
Nano_Ix

Hållbarhetsprofilen är viktig för limtillverkaren EOC

Lim är en viktig produkt inom wellpapp- och kartonghantering. Det vet företaget EOC som är ledande limleverantör i Europa.
eoc-ria-utvald

Stansar från Eterna ökade Moltzaus produktivitet kraftigt

Den norska kartongkonverteraren Moltzau Packaging kan räknas in bland de modernaste produktionsenheterna i Skandinavien.
moltzau-plattform-utvald

Piab tappar inte greppet – tillväxten är stark

Att inte tappa greppet är en målsättning för Piab, som är specialiserade på grip-, lyft- och förflyttningsapplikationer, mm.
advertorial-piab-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x