Storaffär på  PET-området: Plastipak förvärvar APPE

PUBLICERAD: 31 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

APPE är en ledande europeisk tillverkare av styva plastförpackningar i PET.
|Plastipak driver närmare 30 plastförpackningsanläggningar i USA|Sydamerika och Europa.

USA-baserade plastförpackningskoncernen Plastipak Packaging, Inc., med huvudsäte i Plymouth, Michigan, ska köpa PET-förpackningsspecialisten APPE, som är förpackningsdivisionen inom den Spanienbaserade koncernen La Seda de Barcelona.
APPE har varit ute till försäljning genom budgivning en tid och det blev Plastipak Packaging, som gick segrande ur budgivningsstriden med ett bud på 360 miljoner euro (cirka 3,35 miljarder kronor). Affären förväntas vara genomförd den 1 juni i år.

”Jag är mycket nöjd med försäljningen till Plastipak. Våra senaste ägarproblem har varit en hämsko på vår verksamhet och hållit tillbaka både leveranser och kreativa förpackningslösningar. Det här är den mest positiva lösningen för vår verksamhet och dess långsiktiga framtid”, säger APPE:s VD Martin Hargreaves i en kommentar.

APPE, som är en ledande tillverkare av PET-baserade förpackningslösningar, har för närvarande nio tillverkningsenheter i Europa, Mindre Asien och Nordafrika (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Belgien, Polen, Turkiet och Marocko). Huvudsätet är i brittiska Wrexham. APPE utvecklar och tillverkar styva plastförpackningar till produkter inom livsmedel, drycker, egenvård och hushåll. I APPE ingår bland annat australiensiska Amcors tidigare europeiska PET-division, som förvärvardes av La Seda de Barcelona år 2007 (läs HÄR)

APPE är också ledande i Europa inom återvinning av PET-förpackningar och den största producenten av högkvalitativ återvunnen PET (rPET). Bland annat driver APPE en stor återvinningsläggning för PET i Frankrike tillsammans med Coca-Cola Enterprises (läs HÄR).

Plastipak Packaging, som också utvecklar och tillverkar styva plastförpackningar, är ett helägt dotterbolag inom USA-koncernen Plastipak Holdings, Inc. Företaget driver mer än 27 tillverkande anläggningar i USA, Sydamerika och Europa och sysselsätter mer än 4.000 anställda.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx