Stora Ensos marknadsdirektör lämnar bolaget efter åtta år

PUBLICERAD: 19 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Ulrika Lilja lämnar Stora Enso efter åtta år som marknads- och kommunikationsdirektör. (Bild Stora Enso)

Stora Ensos marknads- och kommunikationsdirektör Ulrika Lilja lämnar sin tjänst efter åtta år och går till en motsvarande tjänst hos nordeuropeiska affärsbanken SEB, där hon också kommer att ingå i företagets koncernledning.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att Ulrika Lilja kommer att tillträda tjänsten hos SEB senast under november 2021 och att man omedelbart kommer att inleda sökandet efter en efterträdare.

”Som en mycket värdefull medlem av vår koncernledning har Ulrika varit en nyckelperson i Stora Ensos transformationsresa, genom att bygga vårt varumärke och stärka vår hållbarhetsposition. Hennes visionära, strategiska och faktabaserade kommunikationsarbete har framgångsrikt styrt Stora Ensos omvandling till det ledande företaget inom förnybara material. Jag vill uttrycka ett hjärtligt tack till Ulrika för hennes många insatser för Stora Enso, samtidigt som jag önskar henne all lycka till i hennes kommande karriärsteg”, säger Stora Ensos VD och koncernchef Annica Bresky.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x