Stora Ensos kartongmaskin i Ingerois uppgraderas av UMV

PUBLICERAD: 18 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

UMV:s INVO® Coater möjliggör beläggning av kartong med minimal uppehållstid.|Stora Ensos bruk Ingerois ligger vid Kymmene älv och är nära granne med bolagets Anjala-bruk.

Stora Enso ska uppgradera sin kartongmaskin BM4 vid kartongbruket Ingerois i sydöstra Finland. Arbetet ska utföras av Säffle-baserade UMV Coating Systems.
Den 4,7 meter breda kartongmaskinen BM4, som producerar falskartong till konsumentförpackningar inom livsmedel, konfekt och läkemedel, ska nu förses med UMV:s coatingsystem INVO® Coater, som belägger kartong med minimal tidsåtgång, samt UMV:s prisbelönta INVO®Tip mätningskoncept.

”UMV:s flexibla och innovativa lösningar kommer att hjälpa oss att förbättra produktionsprocessen vid bruket i Ingerois och ger våra produkter ett mervärde. Vi övervägde alla tillgängliga beläggningstekniker och valde INVO® Coater för att det bäst passar våra syften”, säger Antti Veitola, produktionschef Stora Enso.

Det nya beläggningssystemet beräknas vara startklart i början av år 2017.
—————————————————–
Vid kartongbruket Ingerois tillverkar Stora Enso främst kartongkvaliteterna Tambrite och Tamfold, som används till konsumentförpackningar. Bruket, som har en årlig kapacitet på 280.000 ton, är nära förbundet med grannbruket Anjala och tillsammans sysselsätter bruken cirka 550 personer.
Båda bruken ligger vid Kymmene älv och på platsen har tillverkats papper och kartong sedan 1872.

UMV Coating Systems är en globalt verksam teknikkoncern, med huvudsäte i Säffle. Bolaget verkar inom utveckling och leverans av ytbehandlingsutrustningar och -teknologi till pappers- och kartongindustrin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x