Stora Enso i unikt samarbete mot barnarbete

PUBLICERAD: 22 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Barnarbete är vanligt förekommande i Pakistan|inte minst vid landets soptippar|där barnen samlar återvinningsbart avfall. Bild UNICEF/Giacomo Pirozzi.

Stora Enso och Internationella arbetsorganisationen (ILO) har ingått ett unikt partnerskap. Syftet är att stärka Stora Ensos globala riktlinjer och insatser för att främja anständiga arbetsförhållanden och successivt eliminera barnarbete i värdekedjan i Pakistan.
Avtalet består av en global och en lokal komponent. Den globala delen fokuserar på att anpassa Stora Ensos policy och praxis till internationell arbetsrättslig standard. Den ska också öka Stora Ensos kompetens kopplat till barnarbete och annan arbetsrätt. Den lokala delen syftar till att främja anständiga arbetsförhållanden och bekämpa barnarbete i värdekedjan för Bulleh Shah Packaging (BSP), Stora Ensos samriskföretag i Pakistan.

”På ILO är vi mycket nöjda att kunna ingå detta partnerskap. Det kommer att vara ett viktigt bidrag för att skapa anständiga arbetsförhållanden och att eliminera barnarbete i Pakistan. Det visar också hur Stora Enso respekterar grundläggande arbetsätt i hela värdekedjan”, säger Moussa Oumarou, direktör för ILO:s avdelning för ”Governance and Tripartism”.

”För Stora Enso är detta partnerskap ett viktigt steg för att säkra mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter inom vår verksamhet och i våra leverantörskedjor. Samarbetet med ILO kommer att hjälpa oss att öka vår kunskap, bygga upp lokala nätverk samt samarbeta med regeringen och andra lokala aktörer för att åstadkomma positiv förändring”, säger Karl-Henrik Sundström, VD på Stora Enso.

Den globala delen av partnerskapet inleds med att ILO bidrar till att stärka Stora Ensos riktlinjer och due diligence-processer gällande barnarbete och andra arbetsrättsliga frågor. ILO ska även stödja Stora Ensos implementering av aktiviteter, kopplade till företagets studie av mänskliga rättigheter.

Den lokala pakistanska komponenten inleds med att Stora Enso, Bulleh Shah Packaging, ILO och andra berörda intressenter utformar ett projekt, som ska omfatta forskning, utbildning av medarbetare inom Bulleh Shah Packaging, pilotinsatser och tekniskt stöd för att integrera anständiga arbetsförhållanden i värdekedjan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front