Stor produktion av standardmaskiner

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K 2013 förhandsinformation

 

Den kinesiska tillverkaren av formsprutningsmaskiner Haitian satsar på att bygga standardiserade maskiner. Modellen Zhafir Mars introducerades på marknaden 2007 och företaget har nu levererat 85.000 maskiner av denna modell.

– Min uppfattning är att omkring 90 procent av marknadens behov kan klaras med standardmaskiner tillsammans med standardiserade tillbehör, säger Helmar Franz, VD för Haitian.

På direkt fråga om kvalitet och kopieringar från västvärlden svarade han att han är tysk ingenjör och vet vad som menas med kvalitet. De maskiner som Haitian producerar håller definitivt inte låg kvalitet var svaret. Däremot satsar man på effektivisera produktionen så mycket som det är möjligt.

Haitian Helmar Frantz

Helmar Frantz
Foto: Messe Duesseldorf

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex