Stöd från Elof Hansson Holding ger Fibu expansionsmöjligheter

PUBLICERAD: 17 april 2023
UPPDATERAD: 19 april

 

Ett användningsområde är som fyllningsmaterial.

Förra året startade företaget Fibu AB en mindre produktionslinje för tillverkning av stötskyddsprodukter av skummad träfiber. Under hösten vann man ett förstapris i Packnorth Award för denna produkt. Nu har det skapats förutsättning för att accelerera verksamheten. Med stöd från det internationella investmentbolaget Elof Hansson Holding ser Fibu nu möjligheter att nå en global marknad med sina biobaserade produkter.

– En fantastisk möjlighet för oss, säger Majid Alimadadi, vd och medgrundare av Fibu AB. Fibus produkter är baserade på träfiber sprungna ur forskning och utveckling med en värdedriven vision om att minska plastföroreningar och växthusgasutsläpp.

Applikationsmöjligheterna är stora – bland annat inom förpacknings-, bygg- och möbelindustrin.

– Initialt är vårt fokus främst på förpackningsapplikationer. Materialet är tillverkat av förnybara råvaror som är helt biologiskt nedbrytbart, producerat utan att använda några skadliga tillsatser, säger Majid.

– Investeringen är en fantastisk möjlighet för oss. Med Elof Hanssons omfattande erfarenhet av skogsprodukter är de rätt samarbetspartner för oss. Ur vårt perspektiv är det inte bara pengar som är betydelsefulla vid en investering. Med Elof Hansson säkerställer vi en god tillgång till råvaror samt bra förutsättningar för att ta våra produkter till en global marknad, säger Majid.

Majid Alimadadi och Fibu får nya expansionsmöjligheter,

– Att investera i Fibu stämmer väl överens med Elof Hanssons strategi för tillväxt genom att utöka vårt erbjudande med ytterligare fokus på hållbarhet. Vi ser fram emot att stötta Fibus resa mot att kommersialisera sina produkter ytterligare, säger Staffan Nordin, Director Business Development, Elof Hansson Group.

– Planen för det kommande året är att nå ut på marknaden i större skala och vi har dialog med flera företag, stora som små, vars olika förpackningsbehov vi kan fylla. Vi har också en spännande diskussion med ett internationellt välkänt varumärke, säger Majid.

Under det senaste året har Fibu och Sting Bioeconomy arbetat nära tillsammans.

– Sting Bioeconomy har varit mycket hjälpsamma i att sätta oss i kontakt med rätt partners vid rätt tidpunkt, fortsätter Majid.

Sting Bioeconomy stöttar affärer och idéer som utgår från hållbarhet och som främjar användandet av förnybara resurser. Bioekonomi helt enkelt.

Fibu har redan bevisat att deras skyddande förpackningsapplikationer tillverkade av träfiber är kommersiellt gångbara. Produkterna redan säljs genom e-handel och direkt till kunder.

 

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a