Specialutvecklad wellpapp för förpackningar till take away

PUBLICERAD: 6 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska Thimms wellpapplådor med specialliner av foodWave® är utvecklade för take way- och färdigmat. (Bild Thimm)

Förpackningsföretaget Thimm, med huvudsäte i Northeim i centrala Tyskland, har lanserat en wellpappkvalitet, som är speciellt utvecklad för förpackningar till take away och färdigmat.

Wellpappen har en liner, som består av det plastfria specialpappret foodWave®, som har utvecklats av Thimm. foodWave® är godkänt för livsmedelskontakt och lämpligt för direktkontakt med olika take away- och färdigmatsprodukter inklusive feta eller oljiga produkter.

foodWave-papprets barriäregenskaper gör att wellpappförpackningen kan ersätta konventionella take away-förpackningar i aluminium eller pappersbaserade förpackningar med plast-/silikon-belagda barriärer.

Take away- och färdigmat, som levereras i Thimms wellpapplåda, kan värmas direkt i förpackningen i mikrovågsugn eller konventionell ugn. Efter användning är förpackningen enkel att återvinna eftersom den är till 100 procent färskfiberbaserad.

Wellpapplådorna tillverkas i olika storlekar och har ett vikbart lock, som skyddar matprodukterna under transport. Lådorna levereras plana till användaren och kan snabbt och enkelt resas och monteras med fyra ”klick” och utan behov av lim. Resta lådor kan dessutom enkelt staplas i varandra, vilket sparar utrymme och tid hos användaren, som kan ha flera resta wellpapplådor i beredskap.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx