Specialutvecklad laminator för digitalpressen HP Indigo 20000

PUBLICERAD: 27 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Italienska Nordmeccanica har tillsammans med HP Indigo utvecklat den energisnåla och miljövänligas laminatorn Super Simplex e800, avsedd att användas tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000. (Bild Nordmeccanica)

Italienska företaget Nordmeccanica S.p.A., specialist på maskiner och system för beläggning och laminering, har i samarbete med HP Indigo lanserat en ny lamineringsmaskin, speciellt utvecklad för användning tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000.

Laminatorn, som fått beteckningen Super Simplex e800, betecknas som speciellt miljövänlig. Den arbetar utan behov av lösningsmedel och är utformad för on-demand produktion av flexibla förpackningslösningar. Laminatorn finns redan i drift hos USA-baserade förpackningskonverteraren ePac Flexible Packaging, som också fungerar som lanserings- och referenskund för tekniken.

Super Simplex e800 har en banbredd av 800 millimeter och kräver mindre energi och lämnar mindre avfall än tidigare laminatormodeller.

”Vi är mycket nöjda med att vi valts ut av HP Indigo som teknikpartner för att driva utvecklingen inom den växande flexibla förpackningsmarknaden. Samarbetet har skapat en förstklassig produkt, som är både miljövänlig och mycket produktiv”, säger Nordmeccanicas ordförande Antonio Cerciello.

På de kommande stormässorna interpack 2020 och drupa 2020 – båda i Düsseldorf senare i år – kommer ett komplett HP Indigo-Nordmeccanica-system att visas i HP:s monter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x