Specialutvecklad laminator för digitalpressen HP Indigo 20000

PUBLICERAD: 27 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Italienska Nordmeccanica har tillsammans med HP Indigo utvecklat den energisnåla och miljövänligas laminatorn Super Simplex e800, avsedd att användas tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000. (Bild Nordmeccanica)

Italienska företaget Nordmeccanica S.p.A., specialist på maskiner och system för beläggning och laminering, har i samarbete med HP Indigo lanserat en ny lamineringsmaskin, speciellt utvecklad för användning tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000.

Laminatorn, som fått beteckningen Super Simplex e800, betecknas som speciellt miljövänlig. Den arbetar utan behov av lösningsmedel och är utformad för on-demand produktion av flexibla förpackningslösningar. Laminatorn finns redan i drift hos USA-baserade förpackningskonverteraren ePac Flexible Packaging, som också fungerar som lanserings- och referenskund för tekniken.

Super Simplex e800 har en banbredd av 800 millimeter och kräver mindre energi och lämnar mindre avfall än tidigare laminatormodeller.

”Vi är mycket nöjda med att vi valts ut av HP Indigo som teknikpartner för att driva utvecklingen inom den växande flexibla förpackningsmarknaden. Samarbetet har skapat en förstklassig produkt, som är både miljövänlig och mycket produktiv”, säger Nordmeccanicas ordförande Antonio Cerciello.

På de kommande stormässorna interpack 2020 och drupa 2020 – båda i Düsseldorf senare i år – kommer ett komplett HP Indigo-Nordmeccanica-system att visas i HP:s monter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax