Specialutvecklad laminator för digitalpressen HP Indigo 20000

PUBLICERAD: 27 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Italienska Nordmeccanica har tillsammans med HP Indigo utvecklat den energisnåla och miljövänligas laminatorn Super Simplex e800, avsedd att användas tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000. (Bild Nordmeccanica)

Italienska företaget Nordmeccanica S.p.A., specialist på maskiner och system för beläggning och laminering, har i samarbete med HP Indigo lanserat en ny lamineringsmaskin, speciellt utvecklad för användning tillsammans med digitalpressen HP Indigo 20000.

Laminatorn, som fått beteckningen Super Simplex e800, betecknas som speciellt miljövänlig. Den arbetar utan behov av lösningsmedel och är utformad för on-demand produktion av flexibla förpackningslösningar. Laminatorn finns redan i drift hos USA-baserade förpackningskonverteraren ePac Flexible Packaging, som också fungerar som lanserings- och referenskund för tekniken.

Super Simplex e800 har en banbredd av 800 millimeter och kräver mindre energi och lämnar mindre avfall än tidigare laminatormodeller.

”Vi är mycket nöjda med att vi valts ut av HP Indigo som teknikpartner för att driva utvecklingen inom den växande flexibla förpackningsmarknaden. Samarbetet har skapat en förstklassig produkt, som är både miljövänlig och mycket produktiv”, säger Nordmeccanicas ordförande Antonio Cerciello.

På de kommande stormässorna interpack 2020 och drupa 2020 – båda i Düsseldorf senare i år – kommer ett komplett HP Indigo-Nordmeccanica-system att visas i HP:s monter.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620