Spännande förpackningsformer med brittisk bioplastteknologi

PUBLICERAD: 28 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Nya|spännande förpackningsformer kan göras med Floreons bioplasttekonologi.

Brittiska Floreon har utvecklat en rad mjölksyrabaserade bioplastkvaliteter, som kan användas till nya och intressanta former på olika typer av förpackningar.
Nu har företaget fått globala patent, som skyddar produkterna och nu söker man globala och ”innovativa samarbetspartners” som kan hjälpa företaget och dess teknik ut på den internationella marknaden.

”Jag vill betona att vi är ett teknikföretag och inte en tillverkare. Vi är bioplastspecialister, som utvecklat en patenterad teknik och den vill vi nu i licensform göra tillgänglig för producenter och användare”, säger Floreons VD Shaun Chatterton.

Floreons bioplastkomponent är en speciellt formulerad förening, som tillsätts standard PLA-bioplast för att skapa ett bioplastmaterial med hållbart ursprung och som kan skapa bioplastmaterial med olika livslängd.

Floreon, som har sitt säte i Anlaby, Yorkshire, England, har utvecklats efter fyra år av forskning och ett partnerbaserat kunskapsutbyte med brittiska Universitry of Sheffield.

När det gäller vilken typ av samarbetspartners, som Floreon nu söker, så säger Shaun Chatterton att det kan vara allt från bioplastproducent, som kan använda Floreons additivteknologi till sina egna produkter till tillverkare/konverterare som tillsammans med Floreon vill utveckla nya bioplastprodukter. Även rena additiv- eller råvaruleverantörer kan komma ifråga.

Med hjälp av sin bioplastteknologi har Floreon tagit fram ett antal demonstratorer, som visar att företagets produkter kan användas i olika typer av konverteringstekniker som formsprutning, formblåsning, extrusion och även 3D-utskrifter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor