Sommartips: Ta en guidad tur på Stora Ensos svenska bruk

PUBLICERAD: 11 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

På Skoghalls bruk i Värmland tillverkar Stora Enso vätskekartong i kartongmaskin 8, som är en av världens största i sitt slag. Nu kan allmänheten studera maskinen via Stora Ensos guidade sommarturer.|”Ta chansen och besök något av våra bruk i sommar”, föreslår Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall.

Som vanligt erbjuder Stora Enso intresserade att besöka några av deras svenska bruk under sommaren. I år är det fem bruk, som öppnar upp portarna för allmänheten. Det blir totalt 30-talet guidade turer, som Stora Enso arrangerar under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

”Vi erbjuder allmänheten inblick i vår moderna, innovativa och hållbara verksamhet. Våra svenska produktionsanläggningar är i princip helt fossilfria idag och vi tillverkar spännande klimatsmarta produkter, som kan ersätta fossila material. Ta chansen och besök något av våra bruk i sommar. Det är häftigt att uppleva riktigt storskalig industriproduktion!”, säger Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso.

De fem svenska bruk som erbjuder guidade turer är: 
Hylte bruk, pappersbruk, Halmstad 
Kvarnsvedens bruk, pappersbruk, Borlänge 
Nymölla bruk, pappersbruk, Kristianstad 
Skoghalls bruk, kartongbruk, Karlstad 
Skutskär bruk, massabruk, Gävle

Guidningen sker på svenska och turerna tar cirka två timmar. Alla turer är gratis, men kräver förbokning.

Mer detaljerad information finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance