Smurfit Kappa storinvesterar i tyskt pappers- och kartongbruk

PUBLICERAD: 27 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappa mångmiljoninvesterar i pappers- och kartongfabriken i tyska Hoya. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa har aviserat en betydande investering på cirka 355 miljoner kronor (35 miljoner euro) i pappersbruket och kartongtillverkningsfabriken i Hoya i nordvästra Tyskland.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att detta är den senaste fasen i ett investeringsprogram, som inleddes 2011, och i denna avslutande fas kommer produktionskapaciteten att öka med 70.000 ton och uppgå till 450.000 ton per år. Investeringen innebär också att koldioxidutsläppen kommer att minska med 5.500 ton per år.

Investeringen avser pappersmaskinen PM2, där man ska ersätta hela pressektionen med toppmodern teknik, som kommer att öka den totala effektiviteten i tillverkningsprocessen. PM2 är en 7,5 meter bred pappersmaskin, som tillverkar förpackningspapper, både testliner och fluting.

”Den här investeringen kommer att göra PM2 till en toppmodern pappersmaskin för låga ytvikter, något som gör att vi kan tillgodose våra kunders föränderliga behov. Den kommer att öka produktionshastigheten och tillverka lättviktspapper på ett så effektivt och hållbart sätt som möjligt”, säger Andreas Noss, VD för Smurfit Kappas bruk i Hoya.

Produktionshastigheten i PM2 kommer att öka till 1.250 m/min och när installationen är klar kommer denna maskin att ytterligare stärka Smurfit Kappa Groups system för wellpappråvara. PM2 beräknas vara i drift igen från och med första kvartalet 2023.

”Den här investeringen blir den sista och viktiga fasen i ett program för varaktiga investeringar vid vårt bruk i Hoya och understryker vårt fortsatta engagemang för utveckling inom ledande teknik och för vår verksamhet i Tyskland”, säger Saverio Mayer, VD för Smurfit Kappa Europe.

Anläggningen i Hoya har varit i drift i över 50 år och är en betydande regional arbetsgivare, med över 300 anställda på anläggningen.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx