SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo

PUBLICERAD: 19 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo avsett för aseptiska kartongförpackningar med syrekänsliga produkter. (Bild SIG)|Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

Schweiziska SIG har lanserat det helt aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo, avsett för aseptiska vätskekartongförpackningar.

Det nya materialet är lämpligt till aseptiska förpackningar av syrekänsliga produkter som fruktjuicer, nektar, smaksatt mjölk eller växtbaserade drycker och kompletterar SIG:s tidigare aluminiumfria Signature-barriärmaterial avsett för förpackningar med vanlig vit mjölk.

Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

”Genom att utöka vår Signature-portfölj med Signature Evo, som är världens första aluminiumfria förpackningsmaterial med fullt barriärskydd för aseptiska kartongförpackningar, tar vi nästa steg i vår aluminiumfria resa och understryker vår position som branschledare inom hållbara innovationer”, säger Ali Kaylan, SVP Innovation på SIG.

SIG skriver i ett pressmeddelande att förpackningar med Signture Evo är helt återvinningsbara i befintliga avfallsströmmar. Förpackningar med Signature Evo är jämförbara med aseptiska kartongförpackningar med barriärskikt av aluminium och förpackade syrekänsliga produkter skyddas under långa tidsperioder utan behov av kylförvaring.

”Detta gör det möjligt för kunderna att använda Signature Evos miljöfördelar till många fler mat- och dryckeskategorier”, säger Ali Kaylan.

Barriärmaterialet Signature Evo kommer initialt att användas i SIG combiblocMini, som är en vätskekartongförpackning i portionsformat.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front