SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo

PUBLICERAD: 19 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo avsett för aseptiska kartongförpackningar med syrekänsliga produkter. (Bild SIG)|Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

Schweiziska SIG har lanserat det helt aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo, avsett för aseptiska vätskekartongförpackningar.

Det nya materialet är lämpligt till aseptiska förpackningar av syrekänsliga produkter som fruktjuicer, nektar, smaksatt mjölk eller växtbaserade drycker och kompletterar SIG:s tidigare aluminiumfria Signature-barriärmaterial avsett för förpackningar med vanlig vit mjölk.

Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

”Genom att utöka vår Signature-portfölj med Signature Evo, som är världens första aluminiumfria förpackningsmaterial med fullt barriärskydd för aseptiska kartongförpackningar, tar vi nästa steg i vår aluminiumfria resa och understryker vår position som branschledare inom hållbara innovationer”, säger Ali Kaylan, SVP Innovation på SIG.

SIG skriver i ett pressmeddelande att förpackningar med Signture Evo är helt återvinningsbara i befintliga avfallsströmmar. Förpackningar med Signature Evo är jämförbara med aseptiska kartongförpackningar med barriärskikt av aluminium och förpackade syrekänsliga produkter skyddas under långa tidsperioder utan behov av kylförvaring.

”Detta gör det möjligt för kunderna att använda Signature Evos miljöfördelar till många fler mat- och dryckeskategorier”, säger Ali Kaylan.

Barriärmaterialet Signature Evo kommer initialt att användas i SIG combiblocMini, som är en vätskekartongförpackning i portionsformat.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x