SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo

PUBLICERAD: 19 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

SIG lanserar det aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo avsett för aseptiska kartongförpackningar med syrekänsliga produkter. (Bild SIG)|Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

Schweiziska SIG har lanserat det helt aluminiumfria barriärmaterialet Signature Evo, avsett för aseptiska vätskekartongförpackningar.

Det nya materialet är lämpligt till aseptiska förpackningar av syrekänsliga produkter som fruktjuicer, nektar, smaksatt mjölk eller växtbaserade drycker och kompletterar SIG:s tidigare aluminiumfria Signature-barriärmaterial avsett för förpackningar med vanlig vit mjölk.

Ali Kaylan är innovationschef hos SIG. (Bild SIG)

”Genom att utöka vår Signature-portfölj med Signature Evo, som är världens första aluminiumfria förpackningsmaterial med fullt barriärskydd för aseptiska kartongförpackningar, tar vi nästa steg i vår aluminiumfria resa och understryker vår position som branschledare inom hållbara innovationer”, säger Ali Kaylan, SVP Innovation på SIG.

SIG skriver i ett pressmeddelande att förpackningar med Signture Evo är helt återvinningsbara i befintliga avfallsströmmar. Förpackningar med Signature Evo är jämförbara med aseptiska kartongförpackningar med barriärskikt av aluminium och förpackade syrekänsliga produkter skyddas under långa tidsperioder utan behov av kylförvaring.

”Detta gör det möjligt för kunderna att använda Signature Evos miljöfördelar till många fler mat- och dryckeskategorier”, säger Ali Kaylan.

Barriärmaterialet Signature Evo kommer initialt att användas i SIG combiblocMini, som är en vätskekartongförpackning i portionsformat.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x