Sex unga förpackningsdesigners är klara för final i PCYDA16

PUBLICERAD: 22 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

“Herbal Corner” kallar designstudenten Stephanie Vetter denna kartongförpackning|som innehåller örtfröer och som fungerar som ett miniväxthus hemma i köket!|”Innobox” är en ny och unik  typ av skolåda i kartong

Förpackningstävlingen PCYDA16 – uttytt blir Pro Carton Young Designers Award 2016 – närmar sig sin upplösning. Sex finalister har nu gallrats ut och tävlar om titeln PCYDA16.
157 bidrag från 12 länder har lämnats in till tävlingen, som är öppen för unga europeiska designstudenter. Kartongförpackningarna, som lämnas in till tävlingen, får inte finnas ute på marknaden, utan ska utgöras av designidéer eller prototyper.

Vid årets tävling, som kommer att avgöras i samband med ECMA:s kongress i franska Antibes/Juan-les-Pins den 15 september, kommer man förutom vinnaren av titeln PCYDA16 även att utse en vinnare av ”publikens val”. Denna vinnare grundar sig på röster, som kan avges på nätet via webadressen www.procarton.com och där allmänheten fram till den 14 september kan rösta på sin favorit bland ett 50-tal av de inlämnade bidragen.

Här visar vi några av de sex finalisterna i PCYDA16. Samtliga finalister kan du se på nätet genom att klicka HÄR!.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x