Säljnätverk gör Kotkamills redo för kartongpremiären

PUBLICERAD: 3 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Snart startar produktionen av fals- och barriärkartong hos Kotkamills i Kotka

Finska Kotkamills stora ombyggnadsprojekt ”Flying Eagle”, där man för en kostnad av drygt en miljard svenska kronor bygger om en pappersmaskin till kartongproduktion, kommer allt närmare sin fullbordan. I slutet av juni beräknas produktionen av fals- och barriärkartong att komma igång och inför uppstareten har Kotkamills nu byggt upp ett omfattande europeiskt säljnätverk, som består av 13 representanter verksamma i över 30 länder.

”Vi har valt våra representanter på huvudmarknaderna för våra nya fals- och barriärkartonger mycket noggrant”, säger Pirjo Eteläinen, som är chef för Kotkamills Consumer Boards

Enligt Pirjo Eteläinen är det avgörande att kunna erbjuda förstklassig lokal service till alla kunder, särskilt de som kräver snabba och tillförlitliga leveranser.

”Det är viktigt att våra säljare förstår både våra produkter och kundernas behov. Vi behöver kunniga representanter som kan berätta om våra nya produkter och ge kunderna bästa möjliga service. Vi tror vi har lyckats bygga upp ett bra team”, framhåller Pirjo Eteläinen

Många av representanterna känner till Kotkamills papperskunder sedan tidigare. I Storbritannien och Irland har Kotkamills Consumer Boards till exempel valt att anlita Crossleys, som samarbetat med Kotkamills ända sedan 2011.

”Vi är mycket glada över att ha blivit valda att representera Kotkamills Consumer Boards nya produkter i Storbritannien och Irland. Deras unika teknik kombinerad med lokal service har redan väckt intresse på marknaden”, säger Sales Manager Jonathan Blundell från Crossleys.

Kotkamills har investerat över 150 miljoner euro i att konvertera sin tryckpappersmaskin till kartongproduktion. Den nya maskinen som startas upp i slutet av juni är den första i sitt slag. Maskinen kommer att producera kartong med barriärbeläggning som appliceras on-line genom dispersion. Det innebär ett fullständigt återvinningsbart, förnybart och återupplösbart alternativ till PE-belagd kartong. 

Packnews har tidigare skrivit om Kotkamills och den omfattande ombyggnaden. Läs HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432