Rexam Fredericia ökar med en miljard burkar om året!

PUBLICERAD: 29 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Brittiska Rexam plc:s fabrik i Fredericia var Danmarks första dryckesburksfabrik.|Ny produktionslinje krävs för att klara produktionsökningen med en miljard burkar om året.

Dryckesburkstillverkaren Rexam Beverage Can Fredericia A/S ska öka sin årsproduktion av dryckesburkar från 1,7 till 2,7 miljarder burkar om året.
Det är för att klara en kraftigt stigande efterfrågan från europeiska bryggerier på 33 centiliters dryckesburkar i aluminium, som Rexam i danska Fredericia beslutat öka sin årsproduktion med en miljard burkar. Produktionsökningen, som kräver nya produktionslinjer och även förväntas medföra 35 nya arbetstillfällen vid fabriken, ska vara genomförd innan utgången av år 2016.

”Det är flera orsaker till att tillverkningen i Danmark utökas, men främst beror det på att vi är en av de mest effektiva fabriken i världen när det gäller burkproduktion”, säger fabrikschef Lars Søberg, Rexam Beverage Can Fredericia. 

Rexam-fabriken i Fredericia var Danmarks första dryckesburksfabrik, när den invigdes år 2009.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x