Reducera kostnaden för dålig kvalitetskontroll

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K 2013 – förhandsinformation

Kistler_6183C

Ofta sker kvalitetskontrollen med viss fördröjning, vilket innebär att många defekta detaljer hinner produceras innan felen upptäcks.

Företaget Kistler har utvecklat metoder som mäter trycket inuti hålrummen i formblåsningsverktyget. Metoden bygger på att vissa kristaller avger en elektrisk signal när de utsätts för tryck.

Dessa sensorer kan tillverkas i millimeterstora storlekar och mäta trycket i varje enskilt hålrum. Vid korrekt produktion ska trycket ligga inom ett visst område. Om trycket i ett hålrum inte ligger inom detta intervall produceras inte en felfri detalj.

– Mätningarna sker direkt vid produktion av detaljer och resultaten kan användas till att optimera processen. Trycket kan variera mellan de olika hålrummen, sade Oliver Scherr från Kistler.

I och med att verktyget utsätts för tryckskillnader i själva verktyget kan tryckskillnaden mätas inne i materialet bredvid hålrummet, dvs beröringsfri mätning, inga spår lämnas i detaljerna.

DSC02373

 

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}