Raflatac och Toshiba ingår samarbete kring etikettryck

PUBLICERAD: 11 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Raflatacs releasepappersfria etikettmaterial OptiCut i kombination med Toshibas nylanserade linerless printer ger printade etiketter, som är anpassade för e-handel.|Toshibas printer BV420D-GL är utvecklad för utskrift på linerless etikettmaterial.

Finska UPM Raflatac och japanska Toshibas tyska dotterbolag Toshiba Tec Germany Imaging Systems GmbH har startat ett samarbete på den europeiska marknaden kring printerbaserat tryck på Raflatacs releasepappersfria etikettmaterial OptiCut.

Toshibas printer BV420D-GL är utvecklad för utskrift på linerless etikettmaterial.

Samarbetet innebär att genom att kombinera Raflatacs etikettmaterial OptiCut med Toshibas skrivarlösning BV420D-GL, specialutvecklad för utskrift på releasepappersfria etikettmaterial, får man, enligt företagen, den bästa etikettlösningen för exempelvis förpackningar inom e-handel och andra applikationer, där det är viktigt att printad information på etiketter klarar krävande hantering och långa transporter.

”E-handelsföretagen efterfrågar flexibla, effektiva och hållbara lösningar. Genom att samarbeta med UPM Raflatac kan vi erbjuda våra europeiska kunder en linerless portfölj, som passar perfekt med vår nylanserade skrivare för linerless”, säger Angel de Juan, Toshiba Tec Germany Imaging Systems GmbH och VD Auto ID Europe.

Raflatac skriver i ett pressmeddelande att med e-handel som en av de snabbast växande sektorerna så ökar behovet av effektiva och tillförlitliga lösningar för att säkerställa att alla försändelser märks korrekt. Samarbetet mellan UPM Raflatac och Toshiba samlar teknisk kunskap och expertis och hjälper kunder att få sofistikerade utskriftsapplikationer.

”Vi har designat vårt releasepappersfria etikettsortiment OptiCut för att uppfylla stränga krav på effektivitet. OptiCut tillsammans med Toshibas linerless printer ger perfekt tryckta och skurna etiketter med utmärkt vidhäftning på förpackningen”, säger Jon Lenck, chef för New and Emerging Technologies hos UPM Raflatac.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x