Prepresspecialisten Marvaco utökar sitt globala nätverk

PUBLICERAD: 21 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett globalt och tekniskt avancerat nätverk kan möta förpackningsutmaningarna från internationella varumärkesägare”, säger Kai Lankinen, Marvacos ordförande. (Bild Marvaco)

Finska prepresspecialisten Marvaco meddelar att globala nätverket The Global Premedia Network (GPN), som man startat tillsammans med amerikanska CSW, Inc., nu utökats med två nya meriterade medlemsföretag, belägna i Sydafrika respektive Brasilien.

De nya medlemmarna i GPN är Polyflex Ltd i Sydafrika och Clicheria Blumenau Ltd i Brasilien och de ska tillsammans med övriga medlemmar i GPN samarbeta för att ge förpackningskunder inom FMCG-området (Snabbrörliga konsumtionsvaror) den bästa servicen och kvaliteten på prepressområdet.

Polyflex är en ledande leverantör av prepresstjänster till den flexibla marknaden för papper, etiketter och korrugerade förpackningar i Afrika och brasilianska Clicheria Blumenau har 40 års erfarenhet inom det grafiska segmentet och servar kunder i Syd- och Latinamerika.

”Vi väljer partners, som inte bara är ledare inom sina geografiska områden, utan också delar vårt djupa engagemang för att säkerställa att våra gemensamma kunder har tillgång till de mest effektiva, kostnadseffektiva och omfattande lösningarna, oavsett var i världen de producerar sina förpackningar”, säger Kai Lankinen, Marvacos ordförande.

Amerikanska prepressleverantören, CSW och Finlandsbaserade Marvaco lanserade Global Premedia Network (GPN) i september 2019 för att erbjuda varumärkesägare ett nytt alternativ för att hantera och anskaffa högkvalitativa och konsekventa förpackningstjänster och verktyg för förpackningar för flera tryckkategorier runt om i världen. Alliansen ska omfatta strategiskt belägna tillverknings- och fälttjänstplatser på alla kontinenter utom Antarktis.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax