Prepresspecialisten Marvaco utökar sitt globala nätverk

PUBLICERAD: 21 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett globalt och tekniskt avancerat nätverk kan möta förpackningsutmaningarna från internationella varumärkesägare”, säger Kai Lankinen, Marvacos ordförande. (Bild Marvaco)

Finska prepresspecialisten Marvaco meddelar att globala nätverket The Global Premedia Network (GPN), som man startat tillsammans med amerikanska CSW, Inc., nu utökats med två nya meriterade medlemsföretag, belägna i Sydafrika respektive Brasilien.

De nya medlemmarna i GPN är Polyflex Ltd i Sydafrika och Clicheria Blumenau Ltd i Brasilien och de ska tillsammans med övriga medlemmar i GPN samarbeta för att ge förpackningskunder inom FMCG-området (Snabbrörliga konsumtionsvaror) den bästa servicen och kvaliteten på prepressområdet.

Polyflex är en ledande leverantör av prepresstjänster till den flexibla marknaden för papper, etiketter och korrugerade förpackningar i Afrika och brasilianska Clicheria Blumenau har 40 års erfarenhet inom det grafiska segmentet och servar kunder i Syd- och Latinamerika.

”Vi väljer partners, som inte bara är ledare inom sina geografiska områden, utan också delar vårt djupa engagemang för att säkerställa att våra gemensamma kunder har tillgång till de mest effektiva, kostnadseffektiva och omfattande lösningarna, oavsett var i världen de producerar sina förpackningar”, säger Kai Lankinen, Marvacos ordförande.

Amerikanska prepressleverantören, CSW och Finlandsbaserade Marvaco lanserade Global Premedia Network (GPN) i september 2019 för att erbjuda varumärkesägare ett nytt alternativ för att hantera och anskaffa högkvalitativa och konsekventa förpackningstjänster och verktyg för förpackningar för flera tryckkategorier runt om i världen. Alliansen ska omfatta strategiskt belägna tillverknings- och fälttjänstplatser på alla kontinenter utom Antarktis.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost