Plastavfall från Haiti blir datorförpackning hos Dell

PUBLICERAD: 22 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser det ut: Dells transporttråg tillverkat av en stor del återvunnet plastavfall från Haiti|..!|Den återvunna plasten

Texas-baserade datorjätten Dell Inc. har startat ett recycling-program, där man ska använda plastavfall, som annars skulle hamnat i havet, som råmaterial för tillverkning av förpackningar till företagets datorer.
Först ut i programmet är ett stötdämpande plasttråg till Dells XPS 13 2-in-1-dator, som till stor del är tillverkat av plastavfall, som samlats in på Haiti! Tråget, som väger 72 gram, håller datorn på plats i transportförpackningen och skyddar den mot stötar och slag.

Plasten från Haiti består av plastprodukter i högdensitet polyeten (HDPE), som samlats in, innan de spolats ut i havet. Den insamlade plasten bryts ner och omvandlas till plastgranulat, som sedan används i Dells förpackningslösningar för datorer. För att få bästa hållbarhet och stötdämpande egenskaper blandas ”havsplasten” med annan återvunnen plast i blandningsförhållandet 25 procent ”havsplast” och 75 procent annan återvunnen plast.

Dell planerar i ett första skede i detta recycling-program att använda cirka åtta tusen ton plastavfall, som samlas in, innan det hunnit komma ut i hav och oceaner.

”Vårt förpackningsinitiativ visar att det finns möjlighet till globala affärslösningar för plastavfall, som annars skulle förorena våra hav och oceaner”, säger Kevin Brown, Supply Chain Manager hos Dell Inc.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x