Plastavfall från Haiti blir datorförpackning hos Dell

PUBLICERAD: 22 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser det ut: Dells transporttråg tillverkat av en stor del återvunnet plastavfall från Haiti|..!|Den återvunna plasten

Texas-baserade datorjätten Dell Inc. har startat ett recycling-program, där man ska använda plastavfall, som annars skulle hamnat i havet, som råmaterial för tillverkning av förpackningar till företagets datorer.
Först ut i programmet är ett stötdämpande plasttråg till Dells XPS 13 2-in-1-dator, som till stor del är tillverkat av plastavfall, som samlats in på Haiti! Tråget, som väger 72 gram, håller datorn på plats i transportförpackningen och skyddar den mot stötar och slag.

Plasten från Haiti består av plastprodukter i högdensitet polyeten (HDPE), som samlats in, innan de spolats ut i havet. Den insamlade plasten bryts ner och omvandlas till plastgranulat, som sedan används i Dells förpackningslösningar för datorer. För att få bästa hållbarhet och stötdämpande egenskaper blandas ”havsplasten” med annan återvunnen plast i blandningsförhållandet 25 procent ”havsplast” och 75 procent annan återvunnen plast.

Dell planerar i ett första skede i detta recycling-program att använda cirka åtta tusen ton plastavfall, som samlas in, innan det hunnit komma ut i hav och oceaner.

”Vårt förpackningsinitiativ visar att det finns möjlighet till globala affärslösningar för plastavfall, som annars skulle förorena våra hav och oceaner”, säger Kevin Brown, Supply Chain Manager hos Dell Inc.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup