Plaståtervinningsmässa ställs in pga terrorhotet

PUBLICERAD: 23 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

PRSE – Plastics Recycling Show Europe – har ställts in med kort varsel.

Plaståtervinningsmässan Plastics Recycling Show Europe (PRSE) har ställts in med kort varsel på grund av myndigheternas terrorvarning i Bryssel! Mässan skulle ha ägt rum den 25 och 26 november.

”Mot bakgrund av den officiella varning som utfärdats i samband med situationen i Bryssel har beslut fattats att ställa in, alternativ senarelägga, mässan som var planerad att äga rum på mässarenan Tour & Taxis i Bryssel”, säger mässarrangören Crain Communications Ltd, som också publicerar Plastics News och Plastics News Europe.

Crain Communications säger också att man har ett ansvar för sina kunders, anställdas, utställares och besökares säkerhet och att man inte vill ta några som helst risker i den rådande situationen.

”Bryssel är nu på högsta larmnivå med varningar om mycket allvarliga och överhängande hot. Därför måste vi tyvärr vidta åtgärder för att ställa in evenemanget. 

”Bryssel är nu på” högsta larmnivån ”med varningar om en” mycket allvarlig ”och” överhängande ”hot. Därför tyvärr måste vi vidta åtgärder för att ställa in evenemanget. Beslut kommer att fattas vid en senare tidpunkt för att fastställa en lämplig tidpunkt, när mässan kan genomföras”, skriver Crain Communications i ett meddelande på mässans hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x