Planer på verksamhetsflytt hotar 150 jobb hos ÅR Packaging

PUBLICERAD: 5 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Tyvärr har inte rlc packaging-anläggningen i Spreitenbach fungerat som förväntat under en tid”, säger Harald Schulz. (Bild ÅR Packaging)|ÅR Packaging utreder möjligheten att flytta merparten av rlc packagings produktion i Spreitenbach till K+D:s anläggning i St. Gallen, som syns på bilden. (Bild K+D AG)

Lund-baserade ÅR Packaging utreder möjligheterna att optimera verksamheten vid nyligen förvärvade fabriker i Schweiz. Utredningen rör verksamheterna vid företagen rlc packaging group och K+D AG, där ÅR Packaging undersöker möjligheterna att flytta verksamheten vid rlc packagings fabrik Limmatdruck l Zeiler i schweiziska Spreitenbach till K+D AG:s fabrik i schweiziska St. Gallen.

ÅR Packaging utreder möjligheten att flytta merparten av rlc packagings produktion i Spreitenbach till K+D:s anläggning i St. Gallen, som syns på bilden. (Bild K+D AG)

ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att med förvärven av rlc packaging och K+D har man avsevärt ökat sitt antal av anläggningar i Centraleuropa. Enligt ÅR Packaging har en analys efter de senaste förvärven nu visat på ett behov av att vidta åtgärder i Schweiz och ett alternativ är då att fokusera produktion till K+D:s anläggning i St. Gallen.

”Vi vet att vi kan driva framgångsrika anläggningar i högkostnadsländer som Schweiz under förutsättning att infrastrukturen är effektiv. Men rlc packaging-anläggningen i Spreitenbach har under en tid inte fungerat som förväntat och ett scenario är därför att flytta en betydande del av produktionen till St. Gallen”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Att flytta stora delar av produktionen vid Limmatdruck l Zeiler i Spreitenbach skulle leda till att cirka 150 anställda riskerar att sägas upp, vilket enligt schweizisk lag räknas som en massuppsägning.

ÅR Packaging skriver att man noga överväger den negativa inverkan, som kan drabba de cirka 150 anställda i Spreitenbach och att man kommer att erbjuda anställning på andra platser i största möjliga utsträckning.

ÅR Packaging skriver också i pressmeddelandet att serviceenheterna PAS Media och Brandkitchen, som också finns i Spreitenbach, inte direkt påverkas av den pågående utredningen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x