Pentawards lanserer nytt pris för designstudenter

PUBLICERAD: 19 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi ansåg att det var dags att starta en speciell Pentaward för unga designelever”, säger Adam Ryan.

Arrangörerna för den globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards introducerar ”NXT-GEN Award”, som är ett specialpris för morgondagens unga designers.
Den nya tävlingskategorin kommer att ingå i årets Pentawards och som pris kommer den vinnande designstudenten att få en fullt betald resa till New York och en inbjudan till Pentawards speciella galaceremoni, som äger rum den 6 september på Guggenheim Museum.

”Evenemanget kommer också att ge den vinnande studenten ett oöverträffat tillfälle att träffa många av världens bästa förpackningsdesigners. Vinnarens bidrag kommer också att publiceras i ´The Package Deisgn Book´ där alla årets vinnare presenteras”, säger Pentawards projektchef  Adam Ryan.

Designstudenter, som redan anmält bidrag till någon eller några av Pentawards olika kategorier, kommer med automatik även att ingå som tävlande om NXT-GEN Award, enligt ett pressmeddelande från Pentawards.

Bidrag till NXT-GEN Award kommer att bedömas av Pentawards internationella 12-manna jury av förpacknings- och designexperter. Kreativitet, innovation, varumärkesvärde och kvalitet är kriterier som juryn kommer att bedöma.

”Under åren har vi sett fantastiska och vinnande bidrag från unga designstudenter och vi har också sett hur kvaliteten på dessa bidrag blivit bättre och bättre med åren. Med detta i åtanke ansåg vi att det var dags att starta en speciell Pentaward för dessa designelever och ge dem ett välförtjänt erkännande och en plattform, där de kan observeras av ledande varumärkesägare”, säger Adam Ryan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x