Pentawards lanserer nytt pris för designstudenter

PUBLICERAD: 19 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi ansåg att det var dags att starta en speciell Pentaward för unga designelever”, säger Adam Ryan.

Arrangörerna för den globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards introducerar ”NXT-GEN Award”, som är ett specialpris för morgondagens unga designers.
Den nya tävlingskategorin kommer att ingå i årets Pentawards och som pris kommer den vinnande designstudenten att få en fullt betald resa till New York och en inbjudan till Pentawards speciella galaceremoni, som äger rum den 6 september på Guggenheim Museum.

”Evenemanget kommer också att ge den vinnande studenten ett oöverträffat tillfälle att träffa många av världens bästa förpackningsdesigners. Vinnarens bidrag kommer också att publiceras i ´The Package Deisgn Book´ där alla årets vinnare presenteras”, säger Pentawards projektchef  Adam Ryan.

Designstudenter, som redan anmält bidrag till någon eller några av Pentawards olika kategorier, kommer med automatik även att ingå som tävlande om NXT-GEN Award, enligt ett pressmeddelande från Pentawards.

Bidrag till NXT-GEN Award kommer att bedömas av Pentawards internationella 12-manna jury av förpacknings- och designexperter. Kreativitet, innovation, varumärkesvärde och kvalitet är kriterier som juryn kommer att bedöma.

”Under åren har vi sett fantastiska och vinnande bidrag från unga designstudenter och vi har också sett hur kvaliteten på dessa bidrag blivit bättre och bättre med åren. Med detta i åtanke ansåg vi att det var dags att starta en speciell Pentaward för dessa designelever och ge dem ett välförtjänt erkännande och en plattform, där de kan observeras av ledande varumärkesägare”, säger Adam Ryan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x