Påsen blir en kruka – odla ärtskott direkt i förpackningen

PUBLICERAD: 19 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

De små ärtskotten kan odlas fram direkt i påsförpackningen. (Bild Schur)

Danska företaget Grow Up Farm lanserar en påsförpackning med små ärtskott, som kan odlas direkt i förpackningen! Produkten heter Eat-Grow-Repeat och den specialutvecklade ståpåsen i plast kommer från Schur Star Systems.

I botten på Schur®Star-påsen finns hampa och små ärtskott. Genom att riva av övre delen av påsen och placera bottendelen på en ljus plats – exempelvis en fönsterbräda – och tillföra vatten (+ lite kärlek) så börjar skotten snabbt växa och bilda läckra ”salladsskott”.

När man klippt av den första skörden av ärtskott, så kan man fortsätta att vattna och då växer en ny skörd upp inom en vecka!

Påsarna med ärtskott packas i en Schur®Star förpackningsmaskin och de kan förvaras en vecka i kylskåp innan man förvandlar dem till ”växtkrukor”.

Den speciella Schur®Star-påsen är tillverkad av monopolyeten och kan efter användning lämnas till plaståtervinning, medan den nedbrytbara hampan och resterna av ärtskotten lämnas till kompostering.

Innan de packas i individuella påsförpackningar odlas ärtplantorna till Eat-Grow-Repeat-produkterna fram i ett vertikalt växthus med fem våningar. I växthuset råder ett helt kontrollerat klimat med konstgjort ljus. Ingen jord används och allt vatten cirkulerar.

Företaget Grow Up Farm och parallellverksamheten Greenow, vilka har sin verksamhet i Ringsted på Själland, bildades redan 1966, då man var pionjärer inom industriell odling av böngroddar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x