Papyrus Supplies etablerar nordiskt centrallager vid E4:an i Jönköping

PUBLICERAD: 12 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Papyrus Supplies, som ingår i ledande pappers-, förpacknings- och förbrukningsproduktkoncernen Papyrus, ska etablera ett nordiskt centrallager i Jönköping.
Avtal har tecknats med industrifastighetsbolaget Proligis Inc. med innebörden att Papyrus Supplies ska hyra drygt 17.000 kvadratmeter i logistikanläggningen Prologis Park (bilden) vid industriområdet Torsvik, söder om Jönköping och i direkt anslutning till Europaväg 4.


Papyrus Supplies är en ledande nordisk grossist av förpackningslösningar, hygienartiklar och städprodukter. Företaget, som har 18.000 kunder inom serviceföretag, offentlig sektor och tillverkande industri, ser det nya lagret som en del i sin expansionsstrategi.

”Etableringen av ett skandinaviskt centrallager är en viktig del i att ytterligare förstärka servicenivån till kund. Prologisk Park Jönköping ger Papyrus Supplies rätt förutsättningar att i framtiden expandera verksamheten i Norden”, säger Dan Andersson, VD på Papyrus Supplies.

Prologis Park Jönköping omfattar totalt 82.000 kvadratmeter logistikyta och övriga företag, som är inhyrda i anläggningen, är DHL och Schenker. Totalt omfattar Prologis logistikfastigheter i Sverige cirka 345.000 kvadratmeter logistik- och distributionsyta.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium