Packnews & nord emballage möter Luuk i Veckans Ord

PUBLICERAD: 6 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Chefredaktör Bo Wallteg, t.v. och Kristian Luuk vid inspelningen av det avsnitt av ”Veckans Ord med Kristian Luuk” som kommer att handla om ordet ”Emballage”. (Bild privat)

I Sveriges Televisions nya underhållningsserie ”Veckans Ord med Kristian Luuk”, som sänds på bästa sändningstid på fredagskvällarna, kommer Packnews och nord emballages chefredaktör Bo Wallteg att medverka i det avsnitt som behandlar ordet ”Emballage”!

Det var för snart två månader sedan som telefonen ringde på Packnews/nord emballages redaktion. Det var Sveriges Television, SVT som tog kontakt och berättade att man höll på med en programserie, ”Veckans Ord med Kristian Luuk”, där ett av orden man skulle fokusera på var ”Emballage”. Man sökte nu någon som kunde vara med och prata lite om ämnet. Tidningens chefredaktör Bo Wallteg sa att han var villig att skaka fram ett namn, om han fick tänka ett dygn…

”Det gick bra, sa damen i luren, men sen passade hon på att undra, om hon fick ställa några frågor i ämnet, när hon ändå hade mig i luren, och det var så klart OK”, berättar Bo Wallteg.

”Det var allmänna frågor typ plasten på gurkan, och när vi pratat i cirka en halvtimme sa hon, att hon tyckte att det kanske var lika bra att jag tog uppdraget, hon tyckte inte hon behövde leta vidare! Lite tveksam var jag först, men så insåg jag att jag förmodligen skulle ångra mig rejält, om jag inte tog chansen, så jag svarade ja”.

Den förste mars skedde inspelningen i en studio hos SVT i Stockholm.

”Det var i sig en intressant upplevelse, att få ta del av hur det går till vid en inspelning och att träffa personer, som man tidigare bara sett i olika TV-program. Det var ju självfallet inte bara jag, som skulle vara med”, säger Bo Wallteg.

”Kristian Luuk var trevlig att möta, han såg till att allt skedde avspänt, och själva intervjun tog uppskattningsvis drygt 15 minuter och rann igenom utan omtagningar. Hur mycket, som kommer med, återstår väl att se, det kommer att klippas utgår jag ifrån”.

”Så här i efterhand är det faktiskt lite svårt att komma ihåg exakt allt vi pratade om, och det ger mig en viss oro. Kanske blir det läge att sitta med en skämskudde i soffan. IKEA har kanske någon som heter ´Rodna´, som jag kan köpa!”, säger Bo Wallteg.

Programserien, som sänds på fredagskvällar efter ”Bäst i test”, har redan startat på SVT1 och avsnittet om ”Emballage”, som är det sista i serien, kommer att sändas den 30 april.

”Varför man valde att fokusera på just ´emballage´ har visat sig vara svårt att få besked om. Enligt uppgift var det bara ett ord bland många andra, som man diskuterade. Några av de andra orden, som kommer att avhandlas i serien, är ´hotell´, ´kassaskåp´ och ´ägg´ (som i sig ju också nästan är en förpackning)”, säger Bo Wallteg.

”Det var otroligt inspirerande att få en chans att sprida budskapet om förpackningar på det här sättet, men det fanns så väldigt mycket mer man skulle ha velat prata om för att ge allt ett sammanhang”.

”Efteråt lobbade jag för att det ska produceras ett par väl genomarbetade, seriösa program om förpackningar, som skulle kunna visas på Kunskapskanalen. Det finns ju ett stort behov av att öka kunskapen om förpackningar hos den breda allmänheten. De lovade att föra fram budskapet till den redaktionen, så nu är det bara att hålla tummarna”, avslutar Bo Wallteg (blivande TV-kändis…).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax