Packbridge Research Forum blir nu mer internationellt

PUBLICERAD: 1 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Jane Bickerstaffe från brittiska Incpen blir första internationella forskare som talar på Packbridge Research Forum.

Packbridge Research Forum är dagen, då den akademiska världen berättar vad man håller på med inom förpackningsforskning. Årets forum arrangeras den 18 maj i Malmö och den här gången har man vidgat ”upptagningsområdet” och även engagerat talare från forskning och institut utanför Norden.

Packbridge Research Forum har på bara några år blivit något av en institution, när det kommer till förpackningsrelaterad forskning. Under en dag presenterar en mängd forskare sina senaste rön. En bra bit över hundra personer, de flesta från industrin, fanns på plats förra året, för att ta del av det senaste. Packbridge Research Forum har helt enkelt blivit en bro mellan akademi, forskning och industrin. 

I år är datumet den 18 maj och platsen nya Quality Hotel View i Hyllie, Malmö.

Programmet börjar nu ta form och för första gången tar talare från ett land utanför Norden plats i talarstolen. Det är Jane Bickerstaffe från brittiska Incpen, som tar upp det alltid lika aktuella ämnet om svårtömda förpackningar på temat ”The Bit at the Bottom

Klara på talarlistan är också Peter Sandberg från SP, som kommer att tala om ”Innovation kring användarupplevelsen” och Alexander Bardenstein från danska DTI vars presentation har titeln ”Sustainable materials for food packaging applicatons”. 

Flera ytterligare talare har bekräftat sitt deltagande, men rubrikerna på deras föredragningar är ännu inte klara.

En uppdaterad information kommer inom kort att finnas på www.packbridgeresearchforum.com

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x