Packaging Greenhouse levererar till kartongmaskinen i Gruvön

PUBLICERAD: 16 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Håkan Envall, som är affärsutvecklare på The Packaging Greenhouse, är glad över att de fått förtroendet att leverera mätinstrument till BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.|Här vid bruket Gruvön i Grums bygger BillerudKorsnäs en av världens största kartongmaskiner i sitt slag.

Värmlandsbaserade utbildnings- och forskningsaktören The Packaging Greenhouse kommer att spela en viktig roll inför uppstarten av BillerudKorsnäs nya kartongmaskin i Gruvön. Sedan tidigare har The Packaging Greenhouse fått förtroendet att utbilda de flera hundra personer, som ska arbeta med den nya maskinen, och nu har man också fått uppdraget att leverera mätinstrumenten till brukets laboratorium.

Den stora och hypermoderna kartongmaskinen i Gruvön i Grums beräknas tas i bruk i början av nästa år. Det enorma bygget har involverat ett mycket stort antal leverantörer, flera av dem medlemmar i det värmländska företagsklustret The Paper Province, däribland The Packaging Greenhouse.

”Vi är väldigt glada att vi fått förtroendet på nytt”, säger Håkan Envall, affärsutvecklare vid The Packaging Greenhouse i en kommentar till uppdraget att leverera mätinstrument.

Ordern på mätinstrument till kartongbrukets laboratorium är av den storleksordningen att The Packaging Greenhouse behöver anställa mer personal, främst inom utbildning och på mätsidan.

Leveranserna till Gruvön ska ske i november, men förberedelserna är redan nu i full gång.

”Jag måste ge mig ut i Europa och besöka leverantörer omgående”, säger Håkan Envall.

Förutom själva instrumenten erbjuder The Packaging Greenhouse även laboratoriepersonal och ett eget laboratorium.

”Vi har ett eget labb hos UMV i Säffle och egna utbildningar. Det tror vi också har haft betydelse för att uppdraget gick till oss. Det handlar om att förstå både processen och kunden för att veta hur ett instrument fungerar”, säger Håkan Envall.

BillerudKorsnäs beslut att bygga en ny kartongmaskin i Gruvön aviserades första gången i slutet av år 2016 (Läs HÄR). Investeringskostnaderna beräknades då till 5,7 miljarder kronor men har senare uppgraderats med drygt en miljard kronor till 6,84 miljarder kronor (Läs HÄR).

När den är färdig får kartongmaskinen i Gruvön en kapacitet om 550.000 ton årligen och blir därmed en av de största i världen i sitt slag. Maskinen kommer att producera vätskekartong, förpackningskartong, food service board och liner.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x